U Čakovec ponovno stiglo Porcijunkulovo

KONCERTI, RADIONICE, AKTIVNOSTI ZA DJECU: Večeras će posjetitelji uživati u koncertu Matije Cveka, a sutra će ih rasplesati Maja Šuput

Objavljeno: 30.07.2022. zagorjeinternational

Svečanim otvorenjem u Atriju Muzeja Međimurje i vatrometom, u organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca, u četvrtak je započelo ovogodišnje 58. izdanje Porcijunkulovog, koje će trajati do utorka 2. kolovoza.

Otvorenju su nazočili predstavnici društvenog, političkog i kulturnog života Međimurja, kao i mnogobrojni gosti. Ispred Međimurske županije svečanosti su nazočili predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina s potpredsjednikom Ivicom Baksa.

Manifestacija će okupiti mnoge udruge, klubove, umjetnike i ulične svirače, a održat će se razne radionice, prezentacije starih zanata, promocije domaćih OPG-ova, aktivnosti za djecu, koncerti, ali i brojni drugi sadržaji.

Mnogobrojni gosti prvog dana manifestacije uživali su u koncertu Houra grupe, a jučer su uživali uz hitove Novih fosila koje su izvodili Sanja, Marinko i Zec. Danas posjetitelje, s početkom u 21.30 sati očekuje koncert Matije Cveka, u nedjelju, s početkom u 21.30 sati nastup Maje Šuput. U ponedjeljak, posjetitelje će zabavljati Crvena jabuka i Neda Ukraden.

Vjerski dio i dalje je središnji dio Porcijunkulovog, pa će se tako posljednjeg dana manifestacije, koja je stekla status najveće turističke manifestacije u regiji, s početkom u 9.30 sati održati procesija ulicama Čakovca, a nakon toga slijedi euharistijsko slavlje, s početkom u 10 sati.

Cijeli program možete pogledati ovdje.

foto: Matija Posavec/Facebook

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba