Poznati detalji požara gospodarskih objekata u Pili i Karivarošu, koji su potpuno uništeni

Izgorjela perad, svinje, krave, bikovi, ozlijeđene su majka i kćer, a za sve kriva jedna žarulja i kvar na instalacijama u razdjelnoj kutiji

Objavljeno: 30.07.2022. AB

Kao što smo izvijestili, u petak je oko 14.30 sati došlo do požara drvenog gospodarskog objekta u Karivaroši, u vlasništvu 75-godišnjakinje, a obavljenim očevidom utvrđeno je kako je do zapaljenja došlo uslijed prijenosa topline sa žarulje sa žarnom niti na drvenu ogradu u objektu. Vatra se zatim proširila na cijeli objekt, koji je u potpunosti izgorio. U požaru je izgorjelo i nekoliko desetaka pernatih domaćih životinja, nekoliko svinja, traktorski priključci  te drugi poljoprivredni alat. Vatru su ugasili pripadnici ZJVP-a Zabok, ispostava Marija Bistrica, DVD-a Gornja Stubica i DVD-a Sveti Matej. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta cijeni se na više desetaka tisuća kuna. 

Istog je dana, oko 16.30 sati, došlo i do požara gospodarskog objekta u Pili, u vlasništvu 34-godišnjaka, a očevid je pokazao da se to dogodilo zbog kvara na električnim instalacijama u plastičnoj razdjelnoj kutiji koja se zapalila. Vatra se zatim proširila na drveni zid, a potom i na cijeli objekt koji je u potpunosti izgorio. U požaru je izgorjela krava, nekoliko bikova te nekoliko desetaka svinja, a lakše su ozlijeđene i 51-godišnjakinja te 31-godišnjakinja, inače majka i kćer.

Požar su ugasili pripadnici ZJVP-a Zabok, DVD-a Pila i DVD-a Strmec, a materijalna šteta cijeni se na nekoliko stotina tisuća kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba