Automehaničarske radionice zatrpane automobilima u kvaru

DANIMA TOČILI KRIVO GORIVO: Na Ininoj benzinskoj u Donjoj Dubravi umjesto benzina u vozila ulijevali dizel

Objavljeno: 30.07.2022. zagorjeinternational

U Međimurju, u Donjoj Dubravi, vozači koji su točili gorivo na INA-inoj benzinskoj postaji, danima su umjesto benzina u svoja vozila točili dizel, što je prouzrokovalo kvarove na njima, piše eMeđimurje.

-Vozilo je usporavalo, gubilo na snazi, s vremenom i stalo. Teško je palilo, a nakon nekog vremena nije se ni moglo upaliti. A da bi stvar bila gora, istim smo gorivom napunili i spremnik traktorske kosilice nogometnog kluba – kazao je Ivan Međimurec iz Donje Dubrave, jedan od 20-ak oštećenika.

Kako navodi spomenuti portal, radionice automehaničara zbog nastalih su kvarova, bile zatrpane automobilima u kvaru.

– Od ponedjeljka, 11. srpnja pa do 13. srpnja, zaprimio sam desetak vozila s navedenim kvarom. Sva vozila su s istog područja te s istim problemima, natočeno je krivo, točnije, neispravno gorivo eurosuper na benzinskoj pumpi INA-e u Donjoj Dubravi – rekao im je Sven Hunjadi, automehaničar iz Draškovca, dodajući:

-S obzirom da na prvim automobilima nismo znali o čemu se radi, pristupilo se detaljnom pregledu najčešćih kvarova koje za posljedicu imaju gubljenje snage automobila pa i neispravno paljenje te gašenje vozila, no nismo došli do rezultata. Zadnji korak je bio ispumpavanje goriva iz spremnika gdje smo uočili nespecifičnu zelenu boju benzina. I tako kod svih dovezenih vozila, a još ih i očekujemo – pojasnio je.

Portal eMeđimurje navodi da je navodno kroz sporno razdoblje na postaji, gorivo u svoje spremnike natočilo  i do petstotinjak vozača, a zatražili su i odgovor od INA-ine Službe za odnose s javnošću, te su im u svojem dopisu potvrdili sumnje u neispravno gorivo.

-Nakon zaprimljene reklamacije kupca, INA je pristupila analizi goriva na maloprodajnom mjestu INA Donja Dubrava u Međimurju. U spremniku za gorivo Eurosuper 95 utvrđeno je prisustvo dizelskog goriva nakon čega je prodaja goriva iz tog spremnika odmah obustavljena. Riječ je o izoliranom slučaju jer su sva ostala goriva u ostalim spremnicima propisane kvalitete i prodaju se regularno. Trenutačno INA na maloprodajnom mjestu Donja Dubrava svojim kupcima omogućuje kupnju premium goriva Eurosuper 95 Class Plus po cijeni standardnog sve dok se ne uspostavi ponovna prodaja goriva Eurosuper 95. Svi kupci koji su izjavili prigovor, obaviješteni su o opravdanosti prigovora i zamoljeni su za dostavu troškova te je kompanija spremna nadoknaditi nastalu štetu na vozilima. Ovim putem ispričavamo se svim kupcima koji su zbog ovog događaja imali neugodnosti. Istovremeno INA interno utvrđuje sve pojedinosti kako bi se utvrdili razlozi koji su doveli do ovog događaja te spriječilo njegovo ponavljanje u budućnosti –  stoji u INA-inom odgovoru na upit eMeđimurja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba