VELIKO GORNJOSTUBIČKO SRCE PONOVNO KUCA ZA UKRAJINU

HVALEVRIJEDNO DJELO: Organizirana nova akcija prikupljanja humanitarne pomoći, a uputili im i moralnu podršku

Objavljeno: 28.07.2022. zagorjeinternational

U Gornjoj Stubici je organizirana nova akcija prikupljanja humanitarne pomoći za Ukrajinu, pa je tako Vatrogasna zajednica Općine Gornja Stubica uz pomoć Općine Gornja Stubica te tvrtki Salvus i Hidraulika Kurelja iz Donje Stubice, Grada Donja Stubica, Caritasa Župe svetog Jurja Mučenika Gornja Stubica te gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica, prikupila donacije, sanitarni materijal, konzerviranu hranu, higijenske potrepštine, agregat, motorne pile te novčanu pomoć za stradale u Ukrajini.

Gornjostubičanci su, osim potrepština koje su prikupili, u Ukrajinu,  preko  Yuriya Seme, preko kojeg je organizirana i prva akcija u ožujku, poslali i moralnu podršku. Semu koji je došao u Gornju Stubicu preuzeti humanitarnu pošiljku, veže prijateljstvo s gornjostubičkim Puhačkim orkestrom, a pomoć je dostavljena gradu Sumy na istoku Ukrajine – grad koji je stradao u prvim fazama rata, no sada je pod ukrajinskom kontrolom.

U predaji prikupljene pomoći, pomogao je između ostalih i načelnik Jasmin Krizmanić, a nazočili su joj i Ivan Sačer, Josip Lešković, Dorotea i Marko Bigec, Zlatka Jakšić i Tomislav Lešković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba