Odličan provod KUD-a Đurmanec u Makedoniji, pogledajte kako im je bilo

“Svi su se vratili sretni, prepuni doživljaja, novih iskustava i sa željom da se takva gostovanja planiraju i ubuduće”

Objavljeno: 27.07.2022. zagorjeinternational

Uz organizirano razgledavanje grada Ohrida, posjet Manastiru Sv. Naum te defile učesnika kroz grad, u programu su se predstavili predstavnici Orkestralaca iz Poljske, Dance Theatre iz Češke Republike, Leskovaćki crkveni ansambl tradicionalne srpske muzike ˝Branko˝ Leskovac Srbija, Halubajske mažoretkinje ˝Viškovo˝ Hrvatska te tamburaška i pjevačka sekcija KUD-a Đurmanec.

Tamburaška sekcija uspješno je izvela skladbe ˝Zraslo nam je jedno drvce˝, ˝Na raskršću˝i skladbu ˝Tonka˝ s vokalnim solistom Darkom Debeljak.

Ženska vokalna sekcija je u pratnji tamburaša izvela dvije pjesme ˝Čakala te bum˝ i ˝V dolini tihi˝ pod budnim okom muzičkog voditelja Siniše Miklauzić.

– Svi članovi su se sretno vratili, prepuni doživljaja, novih iskustava i sa željom da se takva gostovanja i u buduće planiraju jer je to prezentacija KUD-a, Općine i cijele Hrvatske, upoznavaju se novi ljudi, kulture i običaji. Ovim putem također sve zainteresirane pozivamo da nam se pridružite od jeseni u plesnoj, pjevačkoj ili sviračkoj sekciji kako bismo očuvali našu tradiciju – poručuju KUD-ovci iz Đurmanca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba