OTVORILO SE NEBO NAD HRVATSKOM: Tuča pogodila Kvarner, evo što nas čeka do kraja dana

Hoće li dugo očekivanog osvježenja biti dovoljno da se riješi problem nedostatka vode u Zagorju?

Objavljeno: 26.07.2022. zagorjeinternational

Nakon ekstremno toplog lipnja i većeg dijela srpnja rastvorilo se nebo nad Krapinsko – zagorskom županijom i donijelo kišu koja bi mogla riješiti redukciju vode koja je unatrag nekoliko tjedana aktualna u Zagorju.

Kiša, uz grmljavinu zahvatila je i Zagreb, a tuča je ovaj put pogodila Kvarner. Grmljavina, obilna kiša i tuča s velikim komadima leda pali su u Rijeci što je uzrokovalo poplavu gradskih ulica.

Prema prognozi DHMZ-a, u nastavku dana doći će naoblačenje sa sjeverozapada, lokalno s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Poslijepodne i osobito navečer pljuskovi su mogući i na istoku zemlje, dok će u Dalmaciji biti pretežno sunčano, a prema večeri uz više oblaka moguć je poneki pljusak, ponajprije u unutrašnjosti dok će duž obale i na otocima oborine opet uglavnom izostati.

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na moru sjeverozapadni i jugozapadni. Navečer na sjevernom Jadranu bura će biti u jačanju. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 28 do 33 °C, na istoku i u Dalmaciji između 32 i 36 °C.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba