Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj posjetio varaždinske vatrogasce na dislokaciji na Lastovu

“Svojim radom nesebično doprinose sigurnosti i spašavaju živote, ne samo u Varaždinu, već diljem Hrvatske”

Objavljeno: 25.07.2022. zagorjeinternational

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Ivica Labaš, posjetili su varaždinske vatrogasce koji i ove godine borave na dislokaciji na otoku Lastovo.

U kratkom obilasku treće smjene varaždinskih vatrogasaca koji su od lipnja do rujna na dislokaciji u Ublima na Lastovu, gradonačelnik se uvjerio da profesionalci iz JVP Varaždin odrađuju svoj posao krajnje odgovorno i profesionalno.

Bosilj se ovom prilikom susreo i s načelnicom općine Lastovo Anitom Jančić Lešić.

– Gode riječi pohvale koje smo zapovjednik Labaš i ja dobili od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dubrovačko-neretvanske županije Stjepana Simovića i načelnice Lastova Anite Jančić Lešić kao i od zapovjednika lokalnog DVD Lastovo s kojim su naši vatrogasci ugasili manji požar u naselju Skrivena Luka prije tjedan dana. Od dojave su za manje od 15 minuta bili na lokaciji udaljenoj 16 kilometara i zaustavili vatru prije nego što se požar proširio – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Vatrogasci su na Lastovo odvezli i vozila koja su im prijeko potrebna za intervencije, jedno šumsko vozilo, cisternu i pick-up vozilo.

– Uz tri vozila s kojima su na dislokaciji, za sljedeću godinu našim sam vatrogascima obećao dati na raspolaganje i jedan od tri čamca koja imamo u Varaždinu kako bi mogli pristupiti lokacijama i s morske strane – najavio je gradonačelnik.

Istaknuo je i kako su varaždinski vatrogasci na ponos gradu.

– Svojim radom nesebično doprinose sigurnosti i spašavaju živote, ne samo u Varaždinu i okolici, već diljem Hrvatske. Hvala im na hrabrosti i požrtvovnosti koju iskazuju i što su na raspolaganju kad god je potrebno – zaključio je Bosilj. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba