Bogata subota “Ljeta u Loboru” i Janinskog programa

Jutro započelo posjetom špilji Sveta Lucija, a dan se nastavio nogometnim turnirom te zabavom uz koncert Puhačkog orkestra DVD-a Lobor

Objavljeno: 25.07.2022. VH

Bogat program “Ljeta u Loboru“ nastavljen je i u subotu edukativnim posjetom špilji Sveta Lucija u organizaciji Loborskog ekološkog društva, nogometnim turnirom mjesnih odbora te lijepim koncertom Puhačkog orkestra. 

Prvo je ujutro uslijedio posjet špilji, a okupljene je pozdravio predsjednik Loborskog ekološkog društva Božidar Labaš. Potom je održana kratka edukacija o štetnosti krpelja koju je držao Darko Ropac, a o samoj špilji govorio je Dubravko Šincek, dok su dodatne informacije dodali Vinka Dubovečak i Damir Androić. Potom je krenuo uspon te kratko zaustavljanje kod izvora vode radi osvježenja, a naposljetku i posjet špilji Sveta Lucija.

Nagrade najboljima 

Sportski dio programa bio je rezerviran za nogometni turnir mjesnih odbora u Cukovcu. Prvo mjesto i pehar osvojila je ekipa ‘Vojnovac’, drugo mjesto ‘Velika Petrovagorska’, a treće ‘Petrova gora’. Nagrada za ‘fair play’ pripala je ‘Loboru’, za najboljeg vratara Matiji Bobeku, za najboljeg strijelca Mariju Behinu, a za najboljeg igrača Dubravku Vujici.

Početak završnog, predvečernjeg dijela programa označili su pucnjevi iz kubura. ‘Viteško društvo svetog Križa Lobor’ organiziralo je druženje, a gosti su bili članice i članovi Kuburaškog društva ‘Tri kralja’ i Kuburaške udruge ‘Maruševec’.

Predsjednik Viteškog društva svetog Križa Mirko Kuharić i tajnik Dragutin Adanić podsjetili su da članovi udruge od osnutka 2001. godine djeluju kao čuvari Kristovog groba u Velikom tjednu, što je stoljetna tradicija naslijeđena od grofova Keglević. Sudjeluju i na Festivalu Žudija, ali i na Kestenijadi te imaju sekciju čuvara Kristovog groba, sekciju pucača, a ranije su imali i sekciju tamburaša, koja je 2009. godine izdvojena u drugu udrugu. U udruzi je 30-ak članova, a planovi su pojačanje aktivnosti nakon dvije pandemijske godine.

Dugogodišnja tradicija 

Kraj subotnjeg programa obilježio je koncert Puhačkog orkestra DVD-a Lobor. Voditelj Filip Šeremet naglasio je da Puhački orkestar djeluje od 1923. godine, otkad djeluje i DVD, i nastupa pod vodstvom profesora Igora Kralja.

– Ovoga puta pripremili smo niz popularnih pjesama, kao što je “Kraj kapele svete Ane” jer sveta je Ana naša zaštitnica, te polke i valcere svjetski poznatih autora. Orkestar trenutno broji 30-ak članova, s time da imamo 12 mladih koje učimo svirati i nadamo se da ćemo uskoro imati još više članova, kao što smo ih nekad imali i više od 40 – kazao je Šeremet.

Načelnica Lobora Ljubica Jembrih izrazila je zadovoljstvo uključivanjem udruga u organizaciju događanju u sklopu “Ljeta u Loboru“, a još više odazivom posjetitelja na različite sadržaje, od edukativnih i sportskih do glazbenih i zabavnih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba