Od siline udarca auto završio u grabi, a teret se rasuo po cesti

[VIDEO] SNIMLJEN TRENUTAK KATASTROFALNE NESREĆE: Kamion naletio na osobno vozilo, jedna je osoba poginula, a vatrogasci upućuju apel

Objavljeno: 23.07.2022.

Jučerašnja nesreća koja se dogodila na području grada Sveti Ivan Zelina oko 14 sati, točnije u mjestu Hrastje, 37-godišnji državljanin Filipina upravljao je kamionom marke varaždinskih registracija vukući priključno vozilo slovenskih nacionalnih registarskih oznaka, na državnoj cesti DC3 u smjeru sjevera.

Dolaskom do kućnog broja 1, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake zbog čega je vozilom prešao na lijevu stranu kolnika. Tom je prilikom naletio na osobni automobil marke Volkswagen sisačkih registarskih oznaka kojim je prije stjecanja prava na upravljanje vozilima B kategorije upravljao 37-godišnjak, a koji se kretao iz suprotnog smjera u smjeru juga.

Kako je dodala Policijska uprava zagrebačka, nakon naleta osobni se automobil zarotirao ulijevo te sletio van kolnika u cestovni jarak dok se teretno vozilo prevrnulo na bok što je vidljivo i na videu koji je danas stigao u našu redakciju. U prometnoj nesreći vozač osobnog automobila smrtno je stradao dok su vozač teretnog vozila i 31-godišnja suvozačica iz osobnog automobila lakše ozlijeđeni, a liječnička pomoć pružena ime je u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Danas je u našu redakciju stigla video snimka koja prikazuje opisani događaj, a šalje poruku da je nekad sekunda zaista presudna, što su istaknuli i vatrogasci koji su jučer izašli na intervenciju…

Na intervenciju je izašao i DVD Sv. Ivan Zelina, koji je u 14:03 zaprimio poziv ŽVOC-a:

– Na intervenciju izlazimo s navalnim vozilom Zelina 110, pet operativaca i kombi vozilom s tri operativca. Dolaskom do mjesta intervencije uočavamo kamion na boku i osobni automobil u kanalu kraj ceste. Jedna ekipa pregledava kamion te utvrđuju da su ozlijeđenog vozača preuzeli djelatnici HMP, dok druga ekipa spašava vozača u automobilu. Nažalost zbog posljedica zadobivenih u prometnoj nesreći osoba nije preživjela te ovim putem obitelji preminulog izražavamo svoju najiskreniju sućut. Cesta je duže vrijeme bila zatvorena zbog očevida – poručuju iz DVD-a i dodaju:

– Ovim putem apeliramo na sve da smanje brzinu u prometu, drže se svojih traka kretanja, paze prvenstveno na sebe, a na kraju i druge sudionike u prometu jer sekunda je dovoljna da se dogodi loša stvar.

Usporena snimka

FOTO: DVD Sv. Ivan Zelina

FOTO: DVD Sv. Ivan Zelina

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba