Stradalo je sedam podravskih općina

Posljedice tuče u Koprivničko – križevačkoj županiji: Ukupna šteta iznosi 30 milijuna kuna

Objavljeno: 23.07.2022.

Nemilosrdna tuča koja je u svibnju i lipnju pogodila sedam općina s područja Koprivničko – križevačke županije napravila je štetu od 30 milijuna kuna, a radi se o procjeni šteta od prirodnih nepogoda općina Drnje, Đelekovec, Gola, Koprivnički Ivanec, Legrad, Peteranec i Rasinja. Priopćeno je to od strane županijskog Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.

Podsjetimo na početku na online peticiju koju smo pokrenuli uz podršku Udruge raketara RH te krovne udruge vinograda, voćara i povrtlara s područja Krapinsko – zagorske županije, a u kojoj se možete izjasniti jeste li za povratak obrane od tuče raketama. Valja napomenuti kako je u samo prvih 24 sata peticiju potpisalo gotovo 4000 građana.

Ako još niste, peticiju može potpisati OVDJE.

Od ukupnog iznosa štete u visini od 29.943.193 kuna, one na građevini iznose 847.505 kuna, od čega je 570.000 kuna šteta na nerazvrstanim cestama. Štete na opremi iznose 34.899 kuna, na dugogodišnjim nasadima 79.981 kuna, na obrtnim sredstvima 28.952.807 kuna, a na ostalim dobrima 28.000 kuna.

Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuča iz svibnja i lipnja ove godine, Koprivničko – križevačka županija izradila je program dodjele potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče te na isti dobila mišljenje Ministarstva poljoprivrede o usklađenosti prijedloga potpore male vrijednosti.

Trenutno je u izradi javni natječaj za potpore male vrijednosti koji će se objaviti na stranicama Županije nakon primitka Odluke Ministarstva poljoprivrede o konačnoj raspodjeli sredstava pomoći iz državnog proračuna. 

Foto: KCKZŽ

Peticiju može potpisati OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba