Nastavlja se ˝Suvremeno u Zagorju˝

Ove subote zakazan je spoj s Nikolinom Majdak

Objavljeno: 22.07.2022. zagorjeinternational

Suvremeno u Zagorju se nastavlja sutra s umjetnicom Nikolinom Majdak koja će u Termama Tuhelj, s početkom u 17 sati održati radionicu cirkuskih vještina za malo stariju djecu i one malo mlađe koji će imati priliku savladati osnove cirkuskih vještina i možda otkriti skrivene talente. Broj sudionika ove besplatne radionice je ograničen na 15, a preporučena dobna skupina je 6+.

U 20.30 sati u Terra Lounge Baru održat će se izvedba pod nazivom ˝Niske pobude i visoke pete˝:

– Ulični šou kao i svaki drugi – malo trčanja ukrug, korak naprijed, dva nazad, malo vikanja i nadvikivanja, malo šarma i namigivanja, malo vatre i žongliranja, ruže i visoke pete. Sreća i veselje – opis je predstave.

O umjetnici:

Osobito u izrazu gajeći tehniku kazališnog klauna i fizičkog teatra kao izvođačica sudjeluje u mnogim (nezavisnim) kazališnim produkcijama, te performansima i uličnim predstavama, s kojima je gostovala po čitavoj Hrvatskoj i svijetu (od Rusije i Kine, do Meksika, SAD-a, Francuske, Belgije itd).
Samostalno i kroz suradnju s umjetničkim organizacijama i udrugama već godinama djeluje na području nezavisne kulture, najvećim dijelom na području cirkusko-kazališne scene. Vodi razne radionice pokreta, te cirkuskih vještina za djecu i odrasle. Od 2015. do 2020. godine asistirala na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, kod profesora Mladena Vasaryja, na Katedri za scenski pokret.

Dulji niz godina surađuje s Kućom Ekstremnog Muzičkog Kazališta D.B.Indoša, sudjelujući u mnogim njegovim predstavama (“Antiedip”, “Cefas”, “Hauka molekula”, “Var 19”, “Kašalj čovjek”).
Sudjeluje u brojnim uličnim predstavama i ima svoj solo ulični cirkuski komični show “Niske pobude i visoke pete”.

U suradnji s Kazalištem Mala scena i Triko Cirkus Teatrom ostvarila uloge u igranim i nagrađivanim predstavama za djecu i odrasle (“Iglica”, “Mala vještica”, “Crna Petra”, “Slavuj”, “Dvije i pol sestre”, “Kaleidoskop” itd). Članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. 2020. osniva umjetničku organizaciju Cirk Pozor (Cirkusom Inspirirano Rubno Kazalište Pozor).

Program Suvremeno u Termama Tuhelj organizira udruga Kućni kolektiv u suradnji s Turističkom zajednicom Biser Zagorja. Donatori programa su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Krapinsko-zagorska županija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba