Projekt “Aktivni i nakon 65-e!” pri samom je kraju

Ostvarene gotovo sve planirane projektne aktivnosti tijekom kojih su sudionici projekta uživali u raznim aktivnostima, ugodnim druženjima i putovanjima

Objavljeno: 19.07.2022. zagorjeinternational

Aktivnosti projekta “Aktivni i nakon 65-e!” Općine Radoboj, uz partnerstvo s Muzejom Radboa, Centrom za socijalnu skrb Krapina i Gradskim društvom Crvenog križa Krapina, pri samom su kraju.

Projekt je namijenjen osobama starije životne dobi s prostora općine Radoboj, a uključuje niz aktivnosti i događanja u svrhu povećanja socijalne uključenosti starijih mještana i poboljšanju kvalitete njihova života. Uz to, projekt je namijenjen i članovima obitelji osoba starije životne dobe te stručnjacima u sustavu socijalne skrbi, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali“, u punom iznosu od 1.476.024,37 kuna. 

Pune dvije godine

Projektne aktivnosti traju od 21. srpnja 2020. do 21. srpnja 2022. godine. 

Tijekom lipnja i početkom srpnja održalo se pregršt aktivnosti u kojima su sudjelovali mještani Radoboja stariji od 65 godina, a navedene aktivnosti najviše se odnose na sportsko-rekreativne  radionice, korištenje usluga fizioterapeuta i na kupanje u Krapinskim Toplicama. Također, 21. lipnja i 8. srpnja za njih je bilo organizirano besplatno mjerenje tlaka i šećera. 

Isto tako, mještani su bili uključeni u niz drugih aktivnosti. Sudjelovali su u kulinarskim i kreativnim radionicama, pripremajući razna jela poput pite od jogurta i čokoladnog biskvita, štruklja sa sirom, bučnice, domaće zlevanke, kolača od maka i gibanice od sira i maka. 

U kreativnim radionicama polaznice su izrađivale narukvice i lančiće od perlica, heklale su spiralno cvijeće i male podmetače te izrađivale cvijeće od krep papira. 

U petak 24. lipnja, sudionici projekta “Aktivni i nakon 65-e!” sudjelovali su u šestoj, ujedno i posljednjoj ekskurziji u Ličko – senjsku županiju. Posjetili su Udrugu žena “Pavenka” iz Brinja i upoznali se s njihovim radom u socijalnim projektima koji uključuju osobe starije životne dobi. Udruga žena sudionicima ekskurzije prezentirala je i svoje ručne radove te su sa sudionicima projekta razmijenili iskustva u izradi raznovrsnih ručnih radova. Nakon druženja u Brinju, sudionici su razgledali grad Senj, posjetili su uskočku utvrdu Nehaj, Svetište Majke Božje od Krasna i vrilo rijeke Gacke u Otočcu te tako uspješno završili još jednu projektnu aktivnost.

Ukupno 10 županija

Sveukupno je tijekom trajanja projekta posjećeno 10 županija u kojima su sudjelovali sudionici projekta, mještani stariji od 65 godina i stručnjaci partnerskih institucija.

Kako je većina svih projektom predviđenih aktivnosti ostvarena, preostala je još provedba Završne konferencije putem koje će se prezentirati sve projektne aktivnosti ovog dvogodišnjeg projekta. Također je za potrebe promidžbe i vidljivosti tiskana brošura u kojoj su opisane sve aktivnosti u kojima su sudjelovali svi sudionici uključeni u projekt. Brošura će se dijeliti na Završnoj konferenciji svim posjetiteljima i predstavnicima organizacija.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Općine Radoboj!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba