DHMZ izdao upozorenja za naredni tjedan

Europi prijeti novi toplinski val, jedan od najsnažnijih u posljednjih 200 godina – evo hoće li doći i do Hrvatske 

Objavljeno: 17.07.2022. zagorjeinternational

Za sutra je za velik dio Europe najavljen početak novog toplinskog vala, a meteorolozi ‘AccuWeathera’ upozorili su da je ovo jedan od najsnažnijih toplinskih valova u zapadnoj Europi u više od 200 godina, piše 24sata

– Postoji zabrinutost da bi ova vrućina mogla postati dugotrajan toplinski val (20 ili više dana) za mnoge lokacije od Portugala do središnje Francuske i unutarnje jugoistočne Europe jer bi mogla potrajati do kraja srpnja i nastaviti se u kolovozu – rekao je ‘AccuWeatherov’ meteorolog Tyler Roys te dodao da bi ekstremne vrućine mogle zahvatiti i istočni dio Hrvatske. 

Roys je rekao kako bi se dolazeći toplinski val mogao čak mjeriti s onim iz 2003. godine kada je zbog njegovih posljedica život izgubilo više od 30.000 ljudi. 

DHMZ je za nekoliko narednih dana izdao i upozorenja. Umjereno upozorenje u nedjelju je izdano za kninsko i splitsko područje, u utorak za riječko, a u srijedu za zagrebačko, karlovačko i riječko područje. Ipak, toplinski val u Hrvatskoj ne bi trebao biti toliko ekstreman kao na zapadu.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba