Ministrica poljoprivrede radni posjet Krapinsko – zagorskoj županiji započela u Krapini

VUČKOVIĆ: Kroz suradnju ćemo sanirati posljedice elementarne nepogode koja je pogodila dio zagorskih općina

Objavljeno: 08.07.2022. Alen Brodar

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković boravi u Krapinsko – zagorskoj županiji, a prva stanica bila joj je krapinska Gradska vijećnica, gdje ju je ugostio gradonačelnik Zoran Gregurović.

U razgovoru s gradonačelnicima i načelnicima, ministrica ih je informirala o daljnjim mjerama Ministarstva poljoprivrede s posebnim naglaskom na saniranje posljedica tuče koja je u nekoliko navrata pogodila Hrvatsko zagorje i prouzročila velike materijalne štete i gubitke poljoprivrednicima.

-U međusobnoj suradnji sanirat ćemo posljedice elementarne nepogode koja je pogodila jedan dio općina Krapinsko – zagorske županije, naročito poljoprivrednike. Također, razgovarali smo o financiranju projekata iz Mjere 7 programa ruralnog razvoja. Gradonačelnici i načelnici iskazali su potrebe za dodatnim sredstvima koje će se razmotriti – poručila je Vučković.

Zadovoljan sastankom bio je i gradonačelnik Gregurović.  

– Drago mi je da je ministrica za početak svoje zagorskog obilaska odabrala upravo naš grad gdje je uvijek dobrodošla. Odradili smo konstruktivan razgovor i dogovorili pomoć našim poljoprivrednicima i sugrađanima u saniranju pretrpljenih šteta koje su uistinu velike. Uvjeren sam da zajedničkim snagama i međusobnom suradnjom to možemo riješiti u što kraćem roku. Otvorena nam je i mogućnost sufinanciranja projekta u sklopu programa ruralnog razvoj što ćemo svakako iskoristiti – kazao je Gregurović.

Ministrica je iz Krapine otišla prema Loboru, gdje će nazočiti svečanom otvorenju Kulturnog centra Lobor i prostorija Općine Lobor, a potom ide u Mariju Bistricu, gdje će prisustvovati svečanoj sjednici Općinskog vijeća, povodom Dana općine i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Majke Božje Bistričke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter