Vrijednost projekta iznosi 2.847.600 kuna, a otplaćuje se na 72 rate

Do kraja srpnja Krapinske Toplice će imati novu LED rasvjetu

Objavljeno: 07.07.2022.

Krapinsko toplička načelnica Gordana Jureković početkom je tjedna potpisala ugovor o izvođenju radova modernizacije sustava javne rasvjete s direktorom tvrtke Solar Zagorje d.o.o. Ivanom Mrnjecom i direktorom tvrtke Elicom d.o.o. Ivanom Mučnjakom.

Radovi su u tijeku, a izvodi ih Elicom d.o.o. dok svjetiljke isporučuje Solar Zagorje d.o.o. Očekivani završetak kompletnih radova je 30. srpanj ove godine, vrijednost projekta iznosi 2.847.600 kuna bez PDV-a, a obuhvaća zamjenu 789 svjetiljki koje se mijenjaju novom, modernom, ekološkom i štedljivom LED rasvjetom uz nadopunu od 200 novih svjetiljki kojom će se dodatno proširiti mreža javne rasvjete. Projekt se otplaćuje na 72 jednake rate, a otplata ide iz uštede na električnu energiju.

Očekivana ušteda električne energije je 62 posto, a s novom LED rasvjetom se dobiva puno kvalitetnije osvjetljenje prometnica, pametna regulacija osvjetljenja tokom noći, osvjetljenje sa zakonski reguliranim svjetlostajem, sve nove svjetiljke su ‘smart’ s pripremom za upravljanje. U sklopu projekta će biti instaliran i ‘software’ za daljinsko upravljanje svjetiljkama koje imaju mogućnost dodavanja dodatne opreme poput nadzornih kamera, brojača prometa i ostalih senzora.

– U vremenima kada je energija sve skuplja, vrlo su važne investicije koje dovode do energetske učinkovitosti. Praćenje trendova novih tehnologija jedan je od preduvjeta za podizanje razine kvalitete života. Unutar zadanih ograničenja maksimalno iskorištavamo prilike kako bi naše mjesto bilo bolje, kvalitetnije i ugodnije za život – poručila je načelnica Jureković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba