KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Pored preddiplomskih sveučilišnih trogodišnjih studija Informacijski i poslovni sustavi (IPS) te Ekonomika poduzetništva (EP) koje možete studirati na FOI-ju u Varaždinu, srednjoškolci i svi oni koji ove godine uspješno polože ispite državne mature mogu upisati i preddiplomski stručni trogodišnji studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja (ITDP), koji se, osim u Varaždinu, izvodi u Zaboku, Sisku i Križevcima.

Naime, od prošle akademske godine, studij koji je nosio naziv Primjena informacijske tehnologije u poslovanju je revidiran i moderniziran te sada nosi ovaj novi naziv.

Traje tri godine, ima šest semestara tijekom kojih osposobljava studente za rad na poslovima koji uključuju primjenu, uvođenje i unaprjeđenje poslovanja korištenjem informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Od ove godine napravljen je iskorak u dva nova područja, odnosno smjera: Razvoj aplikacija te Informatička podrška poslovanju. Na prvoj godini studija studentima omogućava polaganje iste grupe obaveznih predmeta, dok im se na drugoj godini omogućava izbor jednog od ponuđenih smjerova.

RAZVOJ APLIKACIJA

Razumijevanjem principa i iskustvom u razvoju aplikacija na tri najvažnije platforme (Windows, web i mobilne) studenti će biti spremni za potrebe tržišta rada u području IKT te će se lako uključiti u timove koji razvijaju aplikacije u različitim domenama.

INFORMATIČKA PODRŠKA POSLOVANJU

Za uspješnu primjenu informacijsko komunikacijskih tehnologija (IKT) u poslovnom okruženju potrebno je osigurati efikasno komuniciranje kojim će se olakšati uvođenje i primjena programske podrške u poslovanju, pripremiti potrebni elementi za donošenje kvalitetnih poslovnih odluka i rješavanje problema u domeni poslovanja, a sve u cilju podizanja razine digitalne transformacije poslovnih subjekata.

Popis predmeta koji se izvode na ITDP-u pogledajte ovdje. Sve informacije oko broja upisnika te uvjeta i postupka upisa pogledajte ovdje.

PITALI SMO STUDENTA STRUČNOG STUDIJA ŠTO MISLI VRIJEDI LI UPISATI OVAJ STUDIJ….

„Presretan sam i prezadovoljan da sam nakon položene mature, odlučio upisati ovaj preddiplomski studij na FOI-ju. Ta je odluka pala jer spaja dva svijeta – ekonomiju i informatiku. Fakultet se trudi pratiti trendove i osigurati kvalitetnu nastavu“ – rekao je jedan od studenata i dodao da velik dio njegove generacije danas radi u dobrim poduzećima i da su svi zadovoljni.

„Kada se čujemo svi su oduševljeni, zadovoljno se smješkamo i komentiramo kako nismo ni sanjali gdje ćemo danas biti, a to možemo zahvaliti samo našoj odluci da upišemo FOI! To je fakultet koji ima jako kvalitetan kadar koji osluškuje potrebe studenata“ – istaknuo je za portal student stručnog studija na FOI-ju u Zaboku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba