VARAŽDINSKE TOPLICE: Započela je izgradnja nogostupa od novog mosta prema Tuhovcu

“O ovom se projektu pričalo desetljećima i njime će se značajno povećati protočnost i sigurnost prometa jer je ovo jedna od kritičnijih točaka grada”

Objavljeno: 06.07.2022. VH

Zbog veće sigurnosti svih sudionika u prometu, a posebno pješaka, ovih dana u Varaždinskim Toplicama započela je još jedna važna investicija, izgradnja nogostupa od novog mosta na rijeci Bednji prema naselju Tuhovec u duljini od 950 metara.

Nogostupom na državnoj cesti D24 će tako biti zaokružen važan i prijeko potreban projekt izgradnje novog mosta. Radi se o investiciji Hrvatskih cesta koje su zahvaljujući odličnoj suradnji s Varaždinskim Toplicama u ovogodišnjem planu nabave predvidjele i ovaj predmet. 

U sklopu projekta vrijednog 622.000 kuna uredit će se oborinska odvodnja i izgraditi nova pješačka staza ukupne dužine 950 metara, kao kontinuitet između izvedene pješačke staze od Varaždinskih Toplica do polovice naselja Tuhovec i izgrađene staze u sklopu projekta novog mosta preko rijeke Bednje.

Projektnu dokumentaciju izradio je Grad, a s obzirom na to da se o izgradnji novog mosta pričalo najmanje 20 godina, gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je kako je projekt potvrda da gradska uprava osluškuje potrebe građana. 

– Novoizgrađeni most i produljenje nogostupa velik je i važan projekt za Varaždinske Toplice i sve naše građane. Realizacijom ovog dugoočekivanog projekta o kojem se pričalo desetljećima protočnost i sigurnost prometa značajno će se povećati. S obzirom na to da se radi o jednoj od najkritičnijih točaka na području našeg grada drago mi je da smo prionuli rješavanju ovog problema te da ispunjavamo obećanja – rekla je Ratković. 

Radove izvodi tvrtka Colas Hrvatska, a oni bi trebali biti gotovi do kraja rujna ove godine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba