Tomaševićevu izmjenu mjere proglasio nezakonitom

Visoki upravni sud vratio mjeru roditelj – odgojitelj

Objavljeno: 05.07.2022. zagorjeinternational

Tomaševićevu izmjenu mjere roditelj-odgojitelj, Visoki upravni sud proglasio je nezakonitom, piše Dnevnik.hr.

-Osporavana odluka nema povratno djelovanje, nego je riječ o kvazi retroaktivnosti. Polazeći od pravne teorije, pribavljenih mišljenja profesora s tri pravna fakulteta, korisnici konkretne mjere imali su legitimna očekivanja utemeljena na pravomoćnim upravnim aktima. Stoga je u konkretnom predmetu bilo potrebno provesti test razmjernosti. Smatram da je test razmjernosti pokazao da su ciljevi koje je Grad Zagreb želio postići donošenjem osporavane mjere legitimni, međutim, mišljenja sam da nova mjera nije razmjerna cilju koji se novom mjerom želio postići – rekli su iz Visokog upravnog suda.

Ispred udruge U ime obitelji bili su njihova izvršna direktorica Željka Markić i odvjetnik Karlo Novosel, koji je kazao:

-Danas je pobijedila istina, pravo, zakon i Ustav Republike Hrvatske kroz odluku kojom je ukinuta odluka o pravima roditelja-odgojitelja. Poručujemo svima da se isplati boriti, da je cilj dostižan, da treba biti uporan i nepokolebljiv. Suci suda su prepoznali argumente i odlučili su da nije uzeto u obzir praksa Europskog suda za ljudska prava – poručio je, dodajući da će troškove cijelog procesa, snositi građani Hrvatske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba