Krapinske mažoretkinje i twirlingašice otputovale na Europsko prvenstvo u Španjolskoj

SRETNE I UZBUĐENE: Odradile smo dosta treninga – mislim da smo spremne pokazati se u najboljem izdanju

Objavljeno: 05.07.2022. Valentina Cigula

Krapinske mažoretkinje i twirlingašice danas poslijepodne su otputovale u španjolski grad Blanes, gdje će nastupiti na Europskom prvenstvu, što im je ujedno i prvi nastup na jednom tako velikom natjecanju. Kako nam je u razgovoru prije polaska mladih sportašica, otkrila predsjednica  Krapinskih mažoretkinja i Twirling kluba Krapina, Duška Kožić, natjecat će se 14 seniorki u kategoriji “Artistic group“.

– S nama u kategoriji natjecat će se timovi iz Irske, Norveške, Italije, Francuske te Španjolske. U Blanesu ćemo boraviti do nedjelje.  Jako smo sretne i uzbuđene. Za prvenstvo smo se puno pripremale, odradile smo dosta treninga, i mislim da smo spremne pokazati se u najboljem izdanju i osvojiti visoke bodove – optimistično nam je rekla Kožić. Uz predsjednicu udruge Kožić, s djevojkama je otputovala i trenerica Maja Cesarec.

Uspješne mlade sportašice nastup na Europskom prvenstvu osigurale su ostvarenim vrhunskim rezultatima na Državnom prvenstvu u Požegi s kojeg su se doma vratile s čak tri medalje, kada je prijem za njih priredio krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, koji je tada kazao:

– One su ponos našeg grada. Mislim da je cijeli grad dobro pozdravio taj njihov rezultat. Vjerujemo u njih, vjerujemo da će dati sve od sebe i u Španjolskoj na Europskom prvenstvu i zato smo u Gradu uspjeli iznaći sredstva i mogućnost da naše cure odu u Španjolsku na prvenstvo jer bi uistinu bilo šteta i za njih, ali i za cijeli grad da ne osjete to iskustvo natjecanja. Želimo im puno sreće i navijamo za njih – rekao je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba