Pjevačica Danijela Martinović na Splitskom festivalu zablistala u kreaciji talentirane zagorske dizajnerice Monike Hršak

“Pažljivo pristupam svakom projektu, a biram samo one za koje znam da ću ih stvarati punim srcem”

Objavljeno: 05.07.2022. Vanja Hozmec

Danijela Martinović je na ovogodišnjem Splitskom festivalu zablistala i oduševila modnom kombinacijom, a za sve je zaslužna jedna talentirana Zagorka, Monika Hršak, modna dizajnerica i ilustratorica iz Orehovca Radobojskog pored Krapine. 

Facebook, Monika Hršak

Naime, Martinović je na Splitskom festivalu odjenula upravu jednu od Monikinih kreacija, pa smo kontaktirali mladu talentiranu dizajnericu koja nam je otkrila kako je pjevačicu upoznala ove godine te da joj se odmah jako dopao njen rad.

– Svidjelo joj se moje umjetničko stvaralaštvo i tako se rodila ideja za suradnjom. Iznijela mi je svoje želje i vizije za ovogodišnji Splitski festival na kojem je ponovo zapjevala nakon sedam godina, te je tako krenulo. Haljina nije bila gotov proizvod i dizajnirala sam je jedinstvenu i unikatnu baš za Danijelu i spomenuti festival – rekla je Hršak i dodala da je suradnja s pjevačicom bila odlična:

– Bilo je vrlo interesantno. Suradnja je bila kreativna, izazovna, ali i prepuna emocija. Puno smo razgovarale i promišljale. Bila je vrlo jasna u svojoj ideji i poruci koju je haljinom svim srcem željela prenijeti, ali je s punim povjerenjem kreativnu izvedbu i tijek prepustila meni. Na meni je bilo da slušam, osluškujem i pažljivo pretočim njene zamisli u stvarnost. Kad smo krenule s planiranjem haljine, Danijela mi je opisala značaj svakog kadra posebno od samih Prokurativa, preko glazbene škole, HNK, Zlatnih vrata, Pjace i ostalog, a njena emocija kroz te živopisne opise bile su meni najveća inspiracija. Ideja je bila da oslikam dijelove grada Splita koji su za nju bitni i koji čuvaju za nju neke bitne uspomene. Kao što sam i spomenula, tu se nalaze vizure njoj dragih dijelova rodnog grada. Osim samih prizora grada na haljini, za zaokružen dojam, odluka o bijeloj boji haljine također ima svoje važno značenje jer je bijela boja grada Splita. Cijela priča prožeta je s mnogo ljubavi i emocija – priča Hršak. 

Haljina je unikatna, ručno je izrađena i oslikana, a osim po tome, posebna je i po količini materijala koji je utrošen na njenu izradu.

– Riječ je o 12 metara materijala, dok donji rub cijele haljine mjeri punih 18 metara – otkrila nam je Hršak. 

Osim s Danijelom Martinović, ova talentirana dizajnerica već je i prije radila s poznatim imenima. 

– Do sada sam imala prilike raditi s mnogim poznatim i manje poznatim imenima. Moje kreacije nosile su brojne manekenke, stvarala sam haljine za izbore ljepote, za Miss Zagreba, za Miss Hrvatske, surađivala sam s Miss turizma te Miss Universe, a Danijela Martinović je prva klijentica u glazbenom svijetu. Dobivam mnogo upita i poziva za kreativne suradnje diljem Hrvatske, ali i šire, no zbog obujma i vrlo širokog spektra umjetničkih i dizajnerskih oblasti kojima se bavim i područja koja pokrivam, vrlo pažljivo pristupam svakom novom projektu, a biram samo one koje osjetim da ću stvarati punim srcem i one u koje mogu utkati najviše znanja i ljubavi jer smatram da jedino tako vrijedi, baš poput suradnje s Danijelom Martinović. Veličanstven osjećaj, divno prijateljstvo i sjajan rezultat – zaključila je Hršak. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba