Nakon dugih 35 godina poslovanja

OTIŠLA U STEČAJ: Zatvara se jedna od najvećih europskih tvrtki za proizvodnju kondoma 

Objavljeno: 05.07.2022. zagorjeinternational

Tvrtka CPR GmbH, jedan od najvećih proizvođača kondoma, već je danima u stečajnom postupku, a da se nalazi u financijskim problemima, tvrtka iz Sarstedta u Donjoj Saskoj objavila je proljetos, piše Poslovni.hr.

Ranija izvješća su pokazala da su problemi za tvrtku nastali zbog deviznih problema i problema s naplatom u svom poslovanju u Rusiji, zbog sankcija toj zemlji zbog rata. 

Tvrtka je od sredine 2020. godine proizvodila do 200 milijuna kondoma godišnje, a razvozila ih je u različite zemlje. Čak 15 posto proizvodnje ostalo je u Njemačkoj, a u Francuskoj je tijekom pandemije došlo i do nestašice njihovih kondoma.

Šef tvrtke Michael Kesselring rekao je za Lebensmittel Zeitung da tvrtka ne može nastaviti poslovanje, a u skladu s tim, investitori koji su pogledali tvornicu u Sarstedtu nakon otvaranja stečaja nisu dali nikakve ponude za preuzimanje. Isto tako, prema nekim informacijama, oko 80 zaposlenika tvornice već je otpušteno.

Inače, tvrtka CPR GmbH je osnovana 1987. godine i dugo vremena je slovila za najvećeg proizvođača kondoma u Europi, a njezine robne marke SICO i The Crazy Monkey Condoms korisnicima su nudile široku paletu različitih vrsta visokokvalitetnih kondoma.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba