Nastavlja se projekt ˝Sportski praznici˝

Zdravo, aktivno i zabavno ljeto za osnovnoškolce iz Radoboja, Brestovca Orehovičkog i Zlatar Bistrice

Objavljeno: 04.07.2022. zagorjeinternational

Inicijativom Hrvatskog školskog sportskog saveza prošle je godine pokrenut besplatan ljetni sportski program pod nazivom ˝Sportski praznici 2021˝ koji se nastavlja i ove godine, a provodi se na 84 lokacije u Republici Hrvatskoj. Na području Krapinsko – zagorske županije, u suradnji sa Županijskim školskim sportskim savezom KZŽ, a uz potporu Ministarstva turizma i sporta, provodi se u tri škole, a to su Radoboj, Brestovcu Orehovički i Zlatar Bistrica.

Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu. Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te nastaviti s istom praksom nakon korona krize.

Sportski praznici 2022. u Radoboju traju svakodnevno od 8 do 11 sati kroz četiri tjedna, počevši od 23. lipnja 2022. do 22. srpnja 2022. Program počinje jutarnjim vježbanjem, zatim upoznavanjem s osnovama dvoranskih sportova (košarka, odbojka, rukomet) te atletskim i gimnastičkim dvoranskim disciplinama. Program je u potpunosti besplatan za sve učenike, svaki od učenika koji pristupi programu dobiva majicu, a svakog dana za učenike je organiziran obrok i voda.

Ove godine u Radoboju potvrđena je zainteresiranost djece za bavljenje sportom i tjelesnom aktivnošću. Pod vodstvom diplomiranih kineziologa, učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Osnovne škole Side Košutić Radoboj Gordana Poslončeca i tajnika Županijskog školskog sportskog saveza Krapinsko – zagorske županije Radovana Cesarca omogućeno je svim učenicima od 1. do 8. razreda organiziran oblik tjelesne aktivnosti te dodatno kvalitetno sportsko vrijeme i nakon završetka redovite nastave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba