SURADNJA POLICIJE I DND-a: Mala zlatarska biciklijada okupila 140 biciklista

Uživancija u vožnji pa edukacija o mjerama zaštite od krađe, provedena i akcija evidencije bicikala

Objavljeno: 04.07.2022. zagorjeinternational

U suradnji Policijske postaje Zlatar Bistrica i Društva “Naša djeca” Grada Zlatara“, u nedjelju je održana mala zlatarska biciklijada, na kojoj je sudjelovalo 140 biciklista, a vožena je ulicama grada Zlatara u dužini od 9,1 kilometara.

Prije početka biciklijade, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Davor Klenkar, sudionicima je održao predavanje vezano za nužnost poznavanja i poštivanja prometnih propisa, posebice skrećući pozornost na zakonske odredbe vezano za sudjelovanje djece u prometu kao biciklisti – starost djece za sudjelovanje u prometu kao biciklista, korištenje zaštitne kacige te kretanje biciklista kolnikom.

Policijski službenici su organizirali i novu akciju evidencije bicikala tijekom koje su evidentirana 22 bicikla. Održana je i edukacija građana o mjerama koje mogu poduzeti kako ne bi bili žrtve krađe bicikla i kako sigurno sudjelovati u prometu. Nakon završetka policijski službenici Policijske postaje Zlatar Bistrica, najmlađim su sudionicima biciklijade, dodijelili priznanja.

foto: PU krapinsko – zagorska

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba