Varaždinski gradonačelnik sa zamjenikom obišao 1,3 mil. kuna vrijedne radove u Ulici Tina Ujevića

Radi se kompletna oborinska odvodnja, rješava problem prilaza i parkirnih mjesta

Objavljeno: 04.07.2022. zagorjeinternational

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i pročelnik Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo Vlado Podbrežnički u ponedjeljak su obišli radove na rekonstrukciji Ulice Tina Ujevića te najavili daljnje planove uređenja grada.

-Počeli su radovi na uređenju Ulice Tina Ujevića na dijelu od Zagrebačke do Zrinskih i Frankopana, a za sljedeću godinu projektiramo dio skroz do POS-ovog naselja. Rekonstrukcija ovog dijela Tina Ujevića koštat će oko milijun i 300 tisuća kuna i napravit će se kompletna oborinska odvodnja, riješiti prilaz i parkirna mjesta te u potpunosti obnoviti ulica. Radovi moraju biti gotovi do Špancirfesta, tako da smo postavili rok za završetak do Velike gospe, 15. kolovoza – rekao je gradonačelnik Bosilj.

 Gradonačelnik je najavio rokove završetka radova koji su trenutno u tijeku.

-Nedavno smo krenuli s radovima u Hrašćici gdje je još potrebno iscrtati prometnu signalizaciju u Ulici Alojzija Stepinca. U Ulici kardinala Kuharića radovi su u tijeku i bit će gotovi do 20. srpnja. Trenutno traju radovi i u Fallerovom prolazu između Ulice Vladimira Nazora i Trenkove koji će završiti do kraja sljedećeg tjedna – dodao je gradonačelnik.

 Naglasio je kako u suradnji s Termoplinom i Varkomom ima podosta otvorenih gradilišta u Varaždinu.

 Sljedeći tjedan Varkom mora završiti dio vezan uz kanalizaciju u Gojancu i onda će se krenuti s radovima na gotovo 1500 metara biciklističke staze. Termoplin provodi radove u dijelu grada između Optujske i varaždinskog groblja nakon kojih će se završiti Žumberačka ulica i Ulica Franje Račkog. Također, imamo interventna ‘krpanja’ koja obavlja PZC pa su se tako dosad proveli radovi na dijelu  Ulice Dobriše Cesarića i Zagrebačke, između pruge i Gospodarske ulice. Usredotočili smo se i na provođenje denivelacija pločnika za naše sugrađane osobe s invaliditetom, kako bi im olakšali kretanje. Denivelacije smo dosad napravili na križanju Gospodarske i Zagrebačke, Koprivničke i Ruđera Boškovića – rekao je.

Potpisani ugovor

 Komunalni radovi su u punom jeku, a gradonačelnik najavljuje i gradnju novih ulica u Varaždinu.

 -Potpisali smo ugovor o produžetku Jurkovićeve ulice gdje će se uskoro krenuti s izgradnjom nove ulice kako bi se dobila nova zona obiteljske stanogradnje. Kreće se uskoro i s prilazom zgradama u Koblenzovoj i uređenjem okoliša kako bi se mogli useliti naši stanari u POS naselje. Probit će se prolaz kraj trafostanice u Wissertovoj prema zgradama u Koblenzovoj – pojasnio je.

 Završena je servisna cesta u Brezju, u tijeku je tehnički pregled nakon čega će biti izdana uporabna dozvola, što bi prema najavi trebalo biti ovaj mjesec. Dodao je gradonačelnik, da se radi o preko 1,4 kilometara kompletno završene prometnice kroz zonu Brezje.

 Također, u tijeku je natječaj za uređenje Habdelićevog trga gdje će radovi krenuti nakon Špancirfesta. Spremna je i dokumentacija za početak radova u Ulici Vatroslava Lisinskog, koja će s uređenjem krenuti isto tako nakon Špancirfesta jer je nužno da za vrijeme trajanja festivala bude prohodna. Gradonačelnik je naveo i radove koji su u tijeku na sanacijama pločnika u Kućanu Donjem, od škole prema dječjem vrtiću, u Ulici Ruđera Boškovića te u Ulici Nikole Tesle.

 Uskoro će krenuti i dugoočekivano postavljanje javne rasvjete na Bombellesovoj cesti za koju je završen natječaj, a zatim i u Ulici Vladimira Nazora, od Trga bana Jelačića do Fallerovog prolaza.

 Za sve ove infrastrukturne i komunalne radove je u Proračunu Grada osigurano oko 18 milijuna kuna, a gradonačelnik je pozvao sugrađane da prijave eventualne nedostatke s kojima se susreću na varaždinskim ulicama i zamolio za strpljenje. -Pozivam naše sugrađane da, ako vide i smatraju da negdje treba ‘pokrpati’ rupe, takve nedostatke prijave na naš sustav GRIC. Molio bih za strpljenje jer će za vrijeme trajanja radova biti narušena njihova kvaliteta života s obzirom na buku, prašinu i otežan prilaz do njihovih stanova ili kuća, ali rezultati će biti lijepe i kvalitetno uređene ulice u Varaždinu – kazao je, istaknuvši problem zbog poskupljenja radova.

22. srpnja

-Nedavno smo otvarali ponude za sortirnicu i ponude su zbog povećanja cijena materijala i građevinskih radova izuzetno porasle. Radi toga imamo velike izazove koje ćemo rješavati rebalansom u rujnu – rekao je.

 Rotor Motičnjak bit će pušten u promet 22. srpnja, sukladno roku, a dodatno će se urediti dio ceste Motičnjak prema sortirnici i reciklažnom dvorištu koja je u lošem stanju.

 Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković dodao je da se rješava puno problematičnih zaostatka od prethodne vlasti.

 -U Ulici Stjepana Vukovića dio ulice bio je zabranjen za dvosmjerni promet. Dobili smo suglasnost od MUP-a i mi ćemo to ponovo otvoriti. Naši sugrađani imaju ogromne probleme na tom dijelu Krležine i Stjepana Vukovića. Napravili smo elaborat, dobili suglasnost i provest ćemo da se može prolaziti dvosmjerno. Ne samo da radimo nove stvari, nego moramo uvijek i te zaostatke rješavati koje su prethodnici napravili vrlo loše. Treba još malo strpljenja naših sugrađana dok cijeli sustav ne posložimo do kraja, a onda će puno bolje funkcionirati– rekao je Marković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter