IGRAČ KOJI SE PAMTI: Turnir posvećen prijatelju i jednom od najboljih igrača svog vremena – Igoru Bradaču

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno: 04.07.2022. Marta Čaržavec

Kopačke, nogometni teren, lopte, dresovi, zajedništvo, strastveni navijači i još strastveniji igrači, fina klopa, hladna cuga i organizacija na vrlo visokom nivou zvuči kao top recept za provesti posljednji dan u tjednu, a kada povrh svega toga stoji ogromna ljubav, neizmjerno poštovanje i čuvanje uspomena na neka bolja i svjetlija vremena, onda jedna sasvim obična nedjelja postaje jedna od onih koju pamtite, jedna od onih koja je puna sreće i ushićenja, ali i s ponekom knedlom u grlu.

On je nogomet igrao iz ljubavi i strasti, brusio talent i skupljao iskustvo. Bio je, prema riječima mnogih stručnjaka, jedan od najboljih nogometaša, bio je nečiji sin, brat, prijatelj, bio je oslonac i podrška. Igor Bradač. Nogomet je počeo igrati kao desetogodišnjak, kao mlađi pionir u NK ˝Zagorec˝ iz Velikog Trgovišća. Nakon ˝Zagorca˝ kao pionir igra za NK ˝Tondach˝ iz Bedekovčine, za klub koji je tada nastupio u 1. hrvatskoj ligi. Trenirao je zatim za NK ˝Varteks˝ gdje prolazi i selekciju za NK ˝Zagreb˝. Kao junior vraća se u Veliko Trgovišće gdje nastupa i za seniorsku momčad do 2009. godine. Tada prelazi u NK ˝Omladinac˝ iz Dubrovčana gdje također igra u juniorskoj i seniorskoj momčadi. Njegovi su ga nastupi doveli do titule najboljeg igrača pa u prijelaznom roku u kolovozu 2010. godine odlazi u četveroligaša, u NK ˝Tondach˝, no ponosno se vraća u NK ˝Omladinac˝ krajem rujna iste godine. Iduće godine, na dan nastavka proljetnog dijela prvenstva 1. ŽNL seniora kada se trebala odigrati prva proljetna utakmica protiv Jedinstva iz Svetog Križa Začretja svijet je stao. Igor je smrtno stradao u noći prije.

Nedjelja s početka priče dogodila se jučer zahvaljujući njegovom i prijateljskim nogometnim klubovima, na travnatom terenu NK ˝Omladinac˝ u Dubrovčanu koji su i zaslužni za ovogodišnju realizaciju 12. memorijalnog turnira ˝Igor Bradač˝.

Predsjednik NK ˝Omladinac˝ Ante Čvorak ovom je prilikom istaknuo kako su srca svih igrača, a posebice igrača kluba na čijem je čelu, sve punija iz godine u godinu.

– Igor nas je zadužio za svog života. Držimo do ovog turnira najviše što možemo, dajemo sve od sebe da bude njega vrijedno. On je bio naš prijatelj i suigrač. Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno, teško je, njega danas nema. Čuvamo uspomenu i nećemo ga nikad zaboraviti. Ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama – rekao je Čvorak.

Ispred dvadeset momčadi koje su jučer izašle na teren i ‘brusile’ svoje kopačke na terenu, obratio se igrač NK ˝Nikad skupa˝, Dragutin Tomašković kazavši kako je Igor Bradač u svom vremenu bio jedan od najboljih nogometaša u Zagorju, a da je realizacija još jednog turnira dokaz kako uspomene nikad ne blijede.

– Zahvaljujem obitelji Bradač i svima koji su danas s nama na pruženoj prilici da za njih igramo. U ime svoje ekipe, Igorovoj obitelji upućujem zahvalu na tolikoj dobroti, na divnoj i dobroj djeci koju su odgojili. Uspomena na Igora nek živi vječno – rekao je Tomašković.

Cjelodnevni turnir na kojem se okupilo 200-tinjak ljudi završio je pobjedom ekipe ˝Ke-te-mont˝ u kojoj je igrao i Karlo Stiperski koji je zasluženo osvojio titulu najboljeg igrača, a uz njega je na terenu igrao i Filip Škvorc koji je ponio titulu najboljeg golmana. Drugo mjesto osvojila je momčad ˝Nikad skupa˝ čiji je strijelac Davor Iskrić proglašen najboljim strijelcem, uz Damjana Bajsića iz ekipe ˝Coca juniors˝ koja se plasirala na treće mjesto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba