Navijači Olimpije mu skandiraju "Veliki žuti" i prijete upravi, koja mu je nakon samo tri mjeseca uručila otkaz uz teške optužbe:

“U Prosinečkovoj sobi u hotelu se pilo, pušilo i kartalo do 4 ujutro, propuštao je jutarnje treninge”

Objavljeno: 03.07.2022. zagorjeinternational

Samo tri mjeseca nakon što je došao, Robert Prosinečki dobio je otkaz kao trener ljubljanske Olimpije, piše Index.

Razlaz je protekao vrlo ružno, klub je u priopćenju optužio hrvatskog trenera da je tijekom priprema pio i kartao do četiri ujutro te se nije pojavljivao na treninzima, a on je na press-konferenciji upravu nazvao lažovima i prevarantima. Navijači Olimpije stali su na stranu Prosinečkog i skandirali mu “Veliki žuti”, a na stadionu su upravi ostavili morbidnu poruku: “Ubit ćemo vas”. 

– Dobili smo informacije da trener nije niti jedan doručak proveo s ekipom, pojavio se na možda 2-3 prijepodnevna treninga, inače je bio samo na poslijepodnevnima. Dobili smo informacije da se u njegovoj predsjedničkoj sobi u hotelu pilo, pušilo i kartalo do 4 ujutro i tko zna što su još radili – rekao je za Index direktor slovenskog kluba Igor Barišić. Prosinečki je rekao da je predsjednik njemu i stožeru bio donio na potpis papir da mu bude lakše smijeniti Barišića, ali su primijetili da je na dnu pisalo kako bi to značilo i otkaz svima njima. Barišić pak tvrdi da je Prosinečki ucjenjivao predsjednika i tjerao ga da bira između njih dvojice te da je triput podnosio ostavku. Prosinečki je rekao da je predsjednik njemu i stožeru bio donio na potpis papir da mu bude lakše smijeniti Barišića, ali su primijetili da je na dnu pisalo kako bi to značilo i otkaz svima njima. Barišić pak tvrdi da je Prosinečki ucjenjivao predsjednika i tjerao ga da bira između njih dvojice te da je triput podnosio ostavku.Konačno, Barišić se osvrnuo na optužbe Prosinečkog da ga klub nije isplaćivao te objasnio da je zaustavio isplate nakon što je Prosinečki bez znanja kluba promijenio račun na koji novac treba sjedati.

– Tražio je da mu se plaća uplaćuje na račun banke iz Kosova. To je sve išlo preko njegovog prijatelja iz djetinjstva Boštjana Blažinčića, agenta iz Krškog, koji je klubu poslao mail da se Prosinečkog isplaćuje preko firme Crocs. Team manager je iskoristio naš elektronski potpis, a ja sam za to saznao nakon tjedan dana i sve stopirao –  ispričao je direktor Olimpije.

Prosinečki odgovara:

– Mogli su reći da ne znam posao, ali da nisam bio pošten nikako. S većim lažovima i prevarantima nikad nisam radio, a radio sam s mnogima. Apsurdno je na kakav način oni vode klub, to ni Alfred Hitchcock ne bi bio u stanju napraviti – rekao je Prosinečki i nastavio:

– Predsjednik mi je govorio da će sportski direktor otići i spominjao je neke nove igrače. Ja sam ga na jednom od sastanaka pitao da li treba pomoć s menadžmentom kluba jer ono jednostavno nije postojalo. Oni uopće nisu svjesni što se u klubu događa, a nemaju sluha ni za navijače. Klub je nazadovao u svim segmentima, uključujući i financije – kazao je Prosinečki.

– Predsjednik kluba je donio papir svima nama da ga potpišemo da mu bude lakše maknuti direktora Igora Barišića. Mi smo htjeli potpisati, ali smo onda na dnu tog papira vidjeli da, ako on da otkaz Barišiću, da i svi mi dobivamo otkaz. Samo mi je mogao doći i reći da nisam taj i da moram otići i nema problema. Ovo je moj klub, imam prelijepe uspomene iz Olimpije i došao sam samo da pomognem ovom klubu. Nisam dolazio ja njemu, nego je on dolazio k meni i molio me da dođem. OK, nisu se neke stvari poklopile i dobro. Mene novac uopće nije interesirao, nego sam želio da ovom klubu bude bolje – zaključio je.

Ljubljanski klub u ponedjeljak bi trebao predstaviti novog trenera, a onda se očekuje i nastavak prepucavanja na temu bivšeg hrvatskog reprezentativca, koji nakon samo tri mjeseca traži novi trenerski posao.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba