Ulaz je slobodan

Nagrađivana predstava “Hrvatske vile i vještice” stiže na Hušnjakovo 10. srpnja 

Objavljeno: 03.07.2022. VH

Na Hušnjakovom će se 10. srpnja s početkom u 18 sati odigrati kazališna predstava “Hrvatske vile i vještice”, a riječ je o šaljivom, “znanstvenom“ predavanju obogaćenom uprizorenjima hrvatskih usmenih narodnih priča i legendi u kojima se pojavljuju ti, svakako najpopularniji, ženski likovi mitova i bajki. 

Djeca će u ovoj predstavi na zabavan i duhovit način saznati neke činjenice o njihovom izgledu, karakteru, i sklonostima. Premda su vještice i vile na prvi pogled i u većini priča izgledom i karakterom posve suprotstavljene, u ovoj predstavi ćemo saznati da i jedne i druge mogu pomagati, ali i naškoditi ljudima, pa je zato pametno biti u dobrim odnosima s njima. Moramo poštovati i čuvati priče o njima jer ih je sve manje, a svijet bez vila i vještica bio bi jako dosadno i ružno mjesto. 

Ideje za dramatizaciju preuzete su iz narodnih priča koje su sakupili Jozo Vrkić, Vid Balog, Darinka Hanžek, Josip Kekez, Joža Skoka i drugi.

Predstava “Hrvatske vile i vještice“ uvrštena je 2021. godine u program 14. Festivala drame za djecu “Mali Marulić”, 28. Festival glumca u Vinkovcima, te na 61. Šibenski dječji festival. Također, prošle je godine nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najbolje predstave za djecu i mladež, a Hrvoje Zalar je bio nominiran za najboljeg glumca u predstavama za djecu i mladež. Ove godine predstava “Hrvatske vile i vještice“ dobila je specijalnu nagradu na XV Gumbekovim danima.

U predstavi glume Anja Đurinović, Vini Jurčić i Hrvoje Zalar, za ton je zadužen Dražen Slopšek, dramatizaciju i režiju Hrvoje Zalar, a za scenski pokret Maja Đurinović. 

Ulaz na predstavu je slobodan. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba