Svaki mjesec drugačija plaća

Jedna hrvatska državna tvrtka će zbog inflacije radnicima mjesečno korigirati prihode – bit će veći do pet i pol posto

Objavljeno: 03.07.2022. zagorjeinternational

Val poskupljenja koji je zapljusnuo cijeli svijet nije zaobišao ni Hrvatsku, a nakon što je inflacija u svibnju dosegla vrhunac (10,8 posto na godišnjoj razini), poskupljenja su se nastavila i u lipnju.

Posebno veliki problem su cijene hrane, ali Hrvatske autoceste pronašle su rješenje problema. Naime, u Hrvatskim autocestama je sredinom lipnja potpisan novi kolektivni ugovor prema kojem će se plaća korigirati svaki mjesec, piše Poslovni.hr.

U ugovoru stoji da će se korekcija osnovice plaće provoditi sukladno povećanju ili smanjenju potrošačkih cijena u Hrvatskoj, a ravnat će se prema podacima u Narodnim novinama. Plaća za pojedini mjesec korigirat će se za promjenu potrošačkih cijena u prethodnom mjesecu. U ugovor je također ugrađeno ograničenje za korekciju pa se ona neće provoditi automatski u slučaju da kumulativni rast u dva mjeseca bude veći od pet i pol posto. 

Hrvatske autoceste su na ovaj način osigurale da u roku od dva mjeseca svojim zaposlenicima povećaju plaće za više od pet i pol posto. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba