Najveća takva inicijativa na svijetu

Fakultet organizacije i informatike pristupio inicijativi za održivi razvoj i korporativnu i institucijsku održivost, UN Global COMPACT 

Objavljeno: 02.07.2022. zagorjeinternational

Fakultet organizacije i informatike pridružio se u lipnju ove godine UN Global COMPACT-u, najvećoj i najvažnijoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu i institucijsku održivost. 

Global Compact inicijativa pokrenuta je 2000. godine s ciljem uvođenja društveno odgovornog poslovanja i danas je najveća takva inicijativa koja okuplja više od 14.000 korporativnih dionika i više od 4000 dionika civilnih i nevladinih organizacija iz više od 140 zemalja diljem svijeta. 

Kao dio Global Compact inicijative, FOI se obvezao podupirati načela inicijative iz područja ljudskih prava, prava radnika, okoliša i borbe protiv korupcije te će svake dvije godine UN-ovoj inicijativi dostavljati izvješće o konkretnoj podršci načelima Global Compact-a, a izvješća će biti javna i dostupna na web stranici fakulteta.

Pristupanje Global Compact inicijativi korak je prema dodatnom unapređenju društveno odgovornog poslovanja fakulteta, a svoje zadovoljstvo time izrazila je i dekanica FOI-ja Nina Begičević Ređep poslavši pismo glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Antoniu Guterresu, obvezujući se podupirati transparentno poslovanje i pridržavati se načela Global Compact inicijative. 

Pristupanjem ovoj inicijativi koja djeluje pod okriljem UN-a, FOI se obvezuje na odgovornost i održivost koji postaju obvezujuća osnova za daljnje praktično djelovanje u akademskom i javnom sektoru. 

Više informacija o inicijativi UN Global Compact i pismo obveze FOI-ja možete pročitati na internetskoj stranici Fakulteta. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba