Na ocjenjivanje su pristigla 102 uzorka

Boris Drenški je ovogodišnji šampion 54. Sajma i izložbe vina na Bedekovčanskim jezerima 

Objavljeno: 02.07.2022. zagorjeinternational

Na Bedekovčanskim jezerima jučer je održana prva od tri manifestacije koje će se tamo odvijati ovog vikenda, a riječ je o Sajmu i izložbi vina, ove godine 54. po redu.

Veliko zlato i titulu ovogodišnjeg šampiona odnio je Boris Drenški, odnosno vinarija Bodren, za Rajnski rizling, ledeno vino, berbe 2015., javlja Radio Kaj, a priznanje je šampionu, kao i ostalim vinarima koji su se ove godine natjecali, uručeno na jučerašnjoj svečanosti. 

Ove su godine ukupno pristigla 102 uzorka vina, a najvišom ocjenom, zlatom, odlikovano je njih 28. 

Da je kvaliteta zagorskih vina sve bolja, rekao je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar te dodao da se regija u kojoj se proizvode takva vrhunska vina slobodno može zvati vinskom. Uz to, najavio je i projekt nacionalne i europske zaštite autohtonih zagorskih sorti.  

Izložbi je prisustvovao i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek koji je uz čestitke i pozdrave svim prisutnim izlagačima, podsjetio i na ulaganje u projekt Bedekovčanskih jezera iz Razvojnog sporazuma Sjever, teškog 60 milijuna kuna.   

Inače, manifestacije na Bedekovčanskim jezerima nastavljaju se i danas tradicionalnom “Štruklijadom” te sutra uz festival “Igrajte nam mužikaši”.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba