Prošao je bez ozljeda, ali slijedi 'paprena' kazna

UHITILI 46-godišnjaka: Sjeo za volan s 3,30 promila, vrludao makadamom pa se zabio u dvorišnu ogradu

Objavljeno: 01.07.2022.

Ove je noći u Ciglenici Zagorskoj došlo do prometne nesreće s materijalnom štetom u kojoj je, oko 00,30 sati 46-godišnji hrvatski državljanin, ne poštujući kretanje vozilom sredinom dionice, kao ni dovoljnu udaljenost od desnog ruba, završio u dvorišnoj ogradi.

Vozač je upravljao teretnim vozilom i na nizbrdici prešao van ruba makadamskog puta nakon čega je udario u ogradu. Ne zadobivši ozljede uhićen je jer je upravljao s 3,30 promila alkohola u organizmu.

Vozač je uhićen, a protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom zabranom upravljanja motornim vozilom ˝B˝ kategorije u trajanju od tri mjeseca i novčanom kaznom u iznosu od 11.900 kuna.

Policijska uprava krapinsko – zagorska poziva sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa:

– Preveliko samopouzdanje u vlastite vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila u trenu može dovesti do tragedije, obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. Apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu jer alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti, čime se uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba