U cilju sprječavanja stradavanja osoba

Ovog vikenda zagorska policija provoditi pojačani nadzor prometa – evo što su poručili vozačima

Objavljeno: 01.07.2022. zagorjeinternational

Kako bi se spriječilo daljnje stradavanje osoba u prometnim nesrećama, tijekom nadolazećeg vikenda policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske će od danas do ponedjeljka, 4. srpnja, provoditi pojačani nadzor prometa, tijekom kojeg će intenzivirati nadzor brzine kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, korištenje sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela, nadzoru recidivista i ostalih najtežih prometnih prekršaja.

-Savjetujemo da prilikom vožnje budu maksimalno koncentrirani na promet koji ih okružuje, ne koriste mobitel tijekom vožnje, voze na dovoljnom razmaku u odnosu na vozilo koje se kreće ispred njih, poštuju dopuštena ograničenja brzine, odnosno prilagode brzinu stanju kolnika i osobinama ceste, noć, magla, kiša, zavoj, uspon, pad kolnika i drugo. Nadalje, da ne ulaze u opasna pretjecanja na kratkim dijelovima cesta i na mjestima gdje preglednost nije dovoljna, odnosno na mjestima gdje je to zabranjeno, ne izlaze na kolnik s tehnički neispravnim i neregistriranim vozilima te da se ne kreću bezrazložno pretjecajnom trakom na autocesti -poručili su iz PU krapinsko – zagorske.

Uputili su i poseban apel vozačima mopeda i motocikala.

-Upravljajte mopedima i motociklima propisanim brzinama, odnosno brzinu prilagodite uvjetima na kolniku, vodite brigu o registraciji, osiguranju i tehničkoj ispravnosti vaših mopeda ili motocikala, upravljajte navedenim vozilima samo ako imate položeni vozački ispit i potrebnu položenu kategoriju te ne obavljajte samostalno i bez atesta preinake na vozilima. Tijekom vožnje, vozači i putnici obavezno koristite homologiranu i propisno pričvršćenu kacigu, uz preporuku korištenja i druge zaštitne opreme – rekli su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba