Održano 13. izdanje ˝Domoplesa˝ - pobjedu odnijeli korisnici Doma za odrasle osobe Zagreb

˝Osim što ples poboljšava raspoloženje, on uz fizičku i mentalnu aktivnost podrazumijeva i socijalnu interakciju te smanjuje rizik on nastanka demencije kod starijih osoba˝

Objavljeno: 01.07.2022.

Posljednjeg dana mjeseca lipnja u Društvenom domu u Loboru, održano je 13. natjecanje u plesu za osobe smještene u domovima za odrasle osobe, na kojem je sudjelovalo ukupno 13 domova, a plesao se twist.

Natjecali su se stanari domova iz Varaždinske, Primorsko – goranske, Bjelovarsko – bilogorske, Vukovarsko – srijemske, Osječko – baranjske, Međimurske, Istarske, Požeško – slavonske, Zadarske, Virovitičko – podravske te Krapinsko – zagorske županije i Grada Zagreba.

Pobjednici ovogodišnjeg ˝Domoplesa˝ su Klaudija Strahinja i Ivica Valić iz Doma za odrasle osobe Zagreb, podružnica Mirkovec.

Prije samog natjecateljskog dijela pristigle goste i natjecatelje pozdravila je ravnateljica Doma Lobor – grad Darinka Sviben, koja je istaknula terapijsku ulogu plesa koji se prilagođava mogućnostima smještenih osoba u našim ustanovama. Osim što ples poboljšava raspoloženje, on uz fizičku i mentalnu aktivnost podrazumijeva i socijalnu interakciju te smanjuje rizik on nastanka demencije kod starijih osoba.

Pokrovitelji ovogodišnjeg natjecanja su Općina Lobor i Župa Sveta Ana Lobor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba