ZLATICE NA TRONU: Lana Dlesk i Anja Krivak europske su prvakinje u kategoriji duo pom-pon juniori

SAN POSTAO STVARNOST: ˝Radi se o izrazito teškoj kategoriji, osvajanje prvog mjesta bilo nam je čak i nezamislivo, to je kruna našeg dosadašnjeg rada˝

Objavljeno: 30.06.2022. Marta Čaržavec

Prošlog je vikenda održano 17. po redu ˝Majorette-Sport World Federation˝, europsko prvenstvo čiji je domaćin bio grad Zadar, a na kojem je sudjelovalo 47 članica mažoretkinja Zlatar Bistrice koje su se natjecale u 15 kategorija pod trenerskom palicom Laure Čehulić, Marcele Čehulić i Mirele Horvatić, inače licenciranih trenerica.

Zlatarbistričke mažoretkinje kući su donijele zlato u kategoriji pom-pon juniori, dvije bronce u disciplini defile pom-pon kadetkinje i defile classic štap juniori te time postale dvostruke europske viceprvakinje. Uz to, u Zagorje su donijele i šest priznanja čime su ušle u TOP šest od ukupno 17 timova članova Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske iz 14 europskih zemalja. Lana Dlesk i Anja Krivak natjecale su se u kategoriji duo pom-pon juniori i u jakoj konkurenciji svojom briljantnom izvedbom zaslužile prvo mjesto i titulu prvakinja.

Idealna je ovo prilika za razgovor s jednom od njihovih trenerica Mirelom Horvatić koja nam je otkrila kako je izgledalo proglašenje, koliko je truda potrebno da se postigne ovakav rezultat, ali i kakvi su daljnji planovi.

Iznenađenje

– Osvajanje titule europskih prvakinja svakako je naše najveće postignuće otkad smo članice ˝Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske˝ i ˝MSWF-a˝. Neopisivo smo ponosne na sve ostvarene uspjehe na ovom natjecanju, no ova titula svakako je kruna našeg dosadašnjeg rada. Posebnu težinu ima i to što je naslov prvakinja u duo pom-ponu juniori, koja je jedna od kategorija s najvećom konkurencijom. Odmah nakon nastupa djevojaka svi smo bili presretni i uzbuđeni jer je to zaista bila njihova najbolja izvedba dosad, no kako se radi o izrazito teškoj kategoriji, osvajanje prvog mjesta bilo nam je čak i nezamislivo – ispričala nam je Horvatić.

– Kada je krenulo proglašenje, nada za osvajanjem priznanja za top šest najboljih u kategoriji je postojala, no kako je proglašenje odmicalo i primicalo se postolju, sve više smo vjerovale da nismo ništa osvojile jer su izvedbe svih timova bile na vrhunskoj razini. Za vrijeme proglašenja prvog mjesta nismo se čak ni pridržavale za ruke, kako to inače bude, jer smo bile uvjerene da to postolje ipak pripada nekom timu iz Slovačke ili Češke. Naše osjećaje tuge i razočarenja, u sekundi kada smo čuli da je prvo mjesto pripalo našim curama, zamijenila je neizmjerna sreća popraćena suzama radosnicama. Zaista neopisiv i nadrealan osjećaj koji je prisutan još uvijek. Naše ˝Zlatice˝ na tronu, ono što smo sanjale sada je stvarnost – imamo europske prvakinje – dodaje.

Pripreme

– Svaki njihov trening započinje zagrijavanjem i istezanjem. Na prvim treninzima isprobavaju elemente koje trenerica planira staviti u koreografiju. Nakon toga kroz nekoliko treninga slijedi učenje koreografije, a zatim mnogo ponavljanja na brojeve, uz pjesmu, uvježbavanje i ispravljanje sitnica. Nakon kvalifikacija na Europsko prvenstvo koreografiju zajedno s trenericom otežavaju i, ukoliko je moguće, rade poboljšanja u koreografiji – objašnjava Horvatić.

Mnogo je truda, rada i odricanja potrebno kako bi se na ovakvom natjecanju uopće i kvalificiralo u top šest najboljih timova u kategoriji, a možete zamisliti koliko je onda potrebno da se osvoji titula zlata vrijedna. Mažoretkinje treniraju od rujna pa sve do lipnja kako bi njihove koreografije zasjale u punom sjaju.

Kruna rada

– Koreografiju kojom su djevojke osvojile titulu europskih prvakinja osmislila je trenerica Laura Čehulić. To je naše najveće postignuće i neopisivo smo ponosne na sve ostvarene uspjehe na ovom natjecanju, no ovo je svakako kruna našeg dosadašnjeg rada. Posebnu težinu ima i to što je naslov prvakinja u duo pom-ponu juniori, koja je jedna od kategorija s najvećom konkurencijom – zaključuje Horvatić.

Sve članice Zlatarbistričkih mažoretkinja preko ljeta će na zasluženi odmor, a krajem kolovoza kreću s pripremama za novu sezonu. Obzirom da su sve koreografije koje su sudjelovale na ovogodišnjem XVII. MWF europskom prvenstvu kvalificirane i na svjetsko prvenstvo koje se u rujnu održava u Zagrebu, ne sumnjamo kako će i to natjecanje u Zagorje donijeti nove medalje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba