U organizaciji zagrebačkog Auto kluba “Delta”

Ovog vikenda u Stubičkim Toplicama pravi spektakl za sve ljubitelje adrenalina i automobila – održat će se Prvenstvo Hrvatske u auto utrkama na brdskim stazama

Objavljeno: 30.06.2022. zagorjeinternational

Prvenstvo Hrvatske u auto utrkama na brdskim stazama nastavlja se ovog vikenda kada će se održati peta od osam predviđenih utrka u ovogodišnjem kalendaru Hrvatskog auto i karting saveza. Riječ je o 28. Nagradi Stubičkih Toplica koju, uz pokroviteljstvo i suorganizaciju općine Stubičke Toplice i Krapinsko – zagorske županije, organizira Auto klub “Delta” iz Zagreba. 

Utrka se održava na već svima poznatoj legendarnoj stazi sa sjeverne strane Medvednice od Pile do podno Fakultetskog dobra Zagrebačkog sveučilišta, a staza duga 5510 metara izuzetne  je konfiguracije, s vrlo kvalitetnom asfaltnom podlogom i preko 3000 metara zaštite dvostrukom metalnom ogradom. 

Utrka je dvodnevna. U subotu su na rasporedu verifikacije vozača i tehnički pregled vozila, a nedjeljni program počinje s dvije trening vožnje u 9 sati. Svečano otvaranje je u 13 sati, a prva od dvije bodovane vožnje starta u 13.15 sati.

Utrka se, osim za prvenstvo republike Hrvatske na brdskim stazama koje je raspisano u dvije kategorije s po šest u prvoj i dvije klase u drugoj kategoriji automobila, boduje i za brdsko prvenstvo povijesnih automobila, te kup povijesnih automobila u vožnji točnosti.

Za utrku je prijavljeno ukupno 78 vozača. Najbrojnija je klasa ‘6’ s čak 25 prijavljenih natjecatelja, a  najmanje ih je u najjačoj klasi ‘1’ u kojoj ih se natječe troje. 

Ulaz na utrke se neće naplaćivati, a zbog održavanja istih, županijska cesta od Pile do Fakultetskog dobra bit će zatvorena za javni promet u nedjelju od 8 do 19 sati. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba