Reformisti zbog pruge napuštaju vladajuću koaliciju?

ČAČIĆ: ˝Pun mi je nos već takvog stava HDZ-a˝

Objavljeno: 30.06.2022. zagorjeinternational

Predsjednik Reformista Radimir Čačić gostovao je u studiju Večernjeg lista i time otvorio prostore za polemiku nagovijestivši kako je vrijeme da stranka na čijem je čelu više ne bude dio vladajuće koalicije.

Zašto?

Zbog ne činjenja ničega u vezi pruge Čakovec-Varaždin-Lepoglava-Zagreb koje je bila uvjet za podršku Reformista Andreju Plenkoviću 2017. godine, no, do dan danas – ništa. Podsjetimo, putovanje vlakom od Čakovca do Zagreba danas traje tri i pol sata….

– Ministarstvo prometa ima od HDZ-a zabranu raditi tu prugu, zbog lokalnog HDZ-a i HNS-a, obzirom da Reformisti i Čačić guraju taj projekt pet godina kao svoj ključni projekt. Zato je nalog ˝ne daj mu tu prugu˝. Nije važno što je ona interes građana, bitniji je interes HDZ-a. Sumnjam da će se ovih dana išta pomaknuti oko toga i pun mi je nos već takvog stava HDZ-a – rekao je čelnik Reformista u ˝Političkom intervju tjedna˝ uz komentar mogućih prijevremenih izbora u Hrvatskoj, za koje sumnja da će biti.

Izbori

– Vjerojatno će izbori biti u okviru redovnih, najesen 2023. godine – dodao je Čačić argumentiravši taj termin kao politički najoptimalniji za premijera Plenkovića i HDZ. O Plenkoviću je još rekao kako dobro kotira u Europskoj komisiji i Bruxellesu, kako Hrvatska od toga ima neke koristi, ali:

– Hvaliti se da smo dobili tolike milijarde iz Europske unije nije baš skroz za hvaliti jer smo taj novac dobili jer smo jadni i među zadnjima u EU po razvoju. No, istina je da smo na taj iznos dobili ipak nešto više zbog Plenkovićeva rejtinga u EU. Njegov je uspjeh i što je dobio odgodu utroška novca za sanaciju šteta od potresa jer  to znači milijarde koje ćemo uspjeti potrošiti, a bez toga ne bismo – rekao je Čačić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba