Policija u Bedekovčini zaustavila 30-godišnjaka - nema prekršaja koji nije počinio

To što je vozio pijan, bez vozačke, nevezan i bez registracije koštalo ga 90 dana zatvora

Objavljeno: 29.06.2022. zagorjeinternational

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske, u utorak su u večernjim satima, u Bedekovčini,  prilikom nadzora prometa, zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin.

Utvrdili su da je vozilom upravljao s 2,05 promila alkohola u organizmu, prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita, za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima. Isto tako, utvrđeno je i da nije koristio sigurnosni pojas, da nema važeće osobne iskaznice, da na osobnom vozilu nema pripadajuće registarske pločice i kako upravlja neregistriranim i neosiguranim vozilom.

Vozač 30-godišnjak je uhićen te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom zabranom upravljanja motornim vozilom “B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci, novčanom kaznom u iznosu od 8500 kuna, produženjem zadržavanja u zatvoru od 15 dana te kaznom zatvora od 90 dana. Protiv 30-godišnjaka također slijedi i podnošenje kaznene prijave radi osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 278. st. 1. Kaznenog Zakona.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba