Gradonačelnik Gregurović u Gradskoj vijećnici primio uspješne osnovnoškolce i njihove mentore:

Ponosni smo, to nije samo njihov uspjeh, već uspjeh cijelog grada

Objavljeno: 29.06.2022. zagorjeinternational

Grad Krapina u poboljšanje uvjeta u obrazovanju ulaže značajna sredstva, a učenici i njihovi mentori to vraćaju odličnim rezultatima na natjecanjima znanja.

Upravo za njih, gradonačelnik Zoran Gregurović priredio je u utorak prijem, a osim čestitki, učenici i njihovi mentori dobili su i nagrade za svoje uspjehe kojima se, kako je naglasio gradonačelnik Gregurović, Grad doista ponosi.

Značajni rezultati

– Godine koje su iza nas bile su vrlo izazovne i to ne samo za učenike, nego i za njihove učitelje jer cijela je ova situacija s pandemijom sigurno utjecala na njih, na mogućnost usvajanja znanja. Nema sumnje da je mnogo bolje učiti u školi, u učionici, a ne preko računala i te je stvari ponekad teško nadoknaditi, stoga su ovi rezultati uistinu značajni – rekao je Gregurović dodavši da su i učenici i njihovi mentori morali uložiti dodatan trud. 

– To nije samo njihov uspjeh, već uspjeh cijelog grada, stoga smo, kako bi im zahvalili, pripremili simbolične nagrade. Nisu to veliki iznosi, ali nadam se da su ipak osjetili da im Grad želi na neki način zahvaliti –  kazao je gradonačelnik.

Za učenike su tako osigurani novčani pokloni, a uključile su se i druge gradske ustanove, dok je mentorima Grad zahvalio poklon bonovima.

Među učenicima koji su ostvarili izvrsne rezultate je Petra Žnidarić, učenica 8. b razreda OŠ “Ljudevit Gaj” Krapina koja je ove godine pobjeđivala na županijskim natjecanjima, a na državnim osvojila treće mjesto u znanju hrvatskog jezika i deseto mjesto u natjecanju iz geografije.

– Išla sam na puno natjecanja jer volim učiti i natjecati se. Teško je, ali lijepo, zadovoljna sam i ponosna na sebe, trud mi se isplatio. Na natjecanjima sudjelujem od 5. razreda i učiteljice su mi puno pomogle, a ove sam godine konačno mogla i uživo na državna natjecanja, zbog čega sam sretna i zadovoljna – rekla je Petra. 

Njezina mentorica Andrea Klasić, profesorica hrvatskog jezika, istaknula je da je s učenicima koji postižu bolje rezultate od drugih izazovno raditi. 

– Petra je postigla divan uspjeh i jako sam ponosna na nju, kao i svi učitelji iz naše škole. Sudjelovala je na mnogim natjecanjima i trebamo joj se prilagoditi, nekako slijediti njezin tempo, biti za nju uvijek tu kad je potrebno. Petra se odlično snalazi u hrvatskom jeziku, ima doista izvrstan sluh za gramatiku i savršeno to odrađuje – rekla je Klasić.

I učenici OŠ Augusta Cesarca Krapina postižu zavidne rezultate na natjecanjima, a jedan od njih je  Karlo Ovčarić učenik 6. a  razreda.

– Natjecanja mi znače puno, ako imaš pobjede, lakše se upisati u srednju školu. Školska su natjecanja nešto jednostavnija, županijska zahtjevnija i treba potrošiti barem dva do tri sata učenja, želite li postići uspjeh, a u svemu nam puno pomažu naši mentori – kazao je Karlo.

Među mentorima čiji se učenici imaju čime pohvaliti je Lucija Pavić, učiteljica njemačkog jezika u OŠ Augusta Cesarca, mentorica Mateu Vrhovcu i Mihaeli Puh. Istaknula je da je ljubav prema jeziku  nešto što se usvaja od malih nogu. 

– Engleski jezik je lakše naučiti jer je sveprisutan, stoga smatram da treba početi učiti njemački čim ranije. S nadarenima je izazovno i zahtjevno raditi, ali vrlo lijepo i kad naši učenici postignu dobar rezultat to je nagrada i njima i nama kao mentorima – izjavila je Pavić.

Što bolji uvjeti 

Učiti i napredovati lakše je, brže i uspješnije u odgovarajućim uvjetima, a upravo takve uvjete Grad Krapina nastoji osigurati svojim učenicima.

– U proteklih nekoliko godina Grad je, kad je riječ o predškolskom odgoju, krenuo s gradskim dječjem vrtićem, mijenjali smo krov i stolariju, a nakon toga i dograđivali vrtić i radili fasadu, uređivali igralište. U Osnovnoj školi Augusta Cesarca uređeno je igralište, zamijenjeno krovište, tu je i niz unutarnjih radova u sklopu kojih je uređen i sanitarni čvor za djecu s invaliditetom, a ugrađen je i lift. Imamo i neke planove za ovu godinu i nadam se da će se to realizirati – istaknuo je gradonačelnik Gregurović.

Kad je riječ o Osnovnoj školi “Ljudevit Gaj”, gradonačelnik je istaknuo da je suradnja s ravnateljicom i cijelim kolektivom odlična. 

– Počelo se s izmjenom vanjske i unutarnje stolarije, u čemu su pomogli Grad i Ministarstvo kulture, a tu je i uređenje, kako unutarnjeg, tako i prostora oko škole, no nećemo stati jer treba obaviti još mnogo radova. Potres je uzrokovao štete na dvorani, tako da je uređen i taj dijela škole. Uređene su staze, napravljena učionica na otvorenom, uskoro će se krenuti i s uvođenjem tople vode u sanitarne čvorove i tako ćemo korak po korak dalje ulagati – rekao je Gregurović.

Planova ima mnogo, ali neke od njih poremetilo je povećanje cijene energenata, dodao je gradonačelnik Krapine te najavio da će se kroz izmjene i dopune proračuna morati povećati sredstva za tu namjenu. No neovisno o tome Grad će sigurno nastaviti ulaganja u školske objekte, obećao je gradonačelnik Gregurović.

U nastavku je i popis svih nagrađenih učenika i njihovih mentora:

OŠ Augusta Cesarca

Lucija Pavić, mentorica – Matea Vrhovca, 8. A – 1. mjesto iz njemačkog jezika na županijskom natjecanju i Mihaele Puh, 8. A koja je osvojila 3. mjesto također iz njem. jezika na županijskom natjecanju

Miljenko Ilić, mentor Karla Ovčarića, 6. A, 2. mjesto županijsko natjecanje informatika

Željka Kos, mentorica Jana Horvat, 8. A, 3. mjesto županijsko natjecanje kemija

OGŠ pri OŠ August Cesarec

Želimir Dubovečak, mentor Davida Goluba, osvojio 2. nagradu na međunarodnom glazbenom natjecanju

Stjepan Horvat, mentor Roku Hršaku, osvojio 2. nagradu na internacionalnom natjecanju

OŠ “Ljudevit Gaj”

Andreja Drašković, mentor Leona Bajcera, 6. A , 1. mjesto županijsko natjecanje matematika  i Ane Nežmahen, 6. C, županijsko matematika)

Dragica Šalković , mentorica Petre Žnidarić, 8.B, 1. mjesto županijsko natjecanje matematika i Lorene Smrekar, 7. Š 2. mjesto županijsko matematika 

Andreja Klasić, mentorica Petre Žnidarić, 8. B 1. mjesto županijsko natjecanje hrvatski jezik i 3. mjesto državno natjecanje hrvatski jezik

Margareta Benc, mentorica Kaje Presečki, 5. C 1. mjesto LIDRANO

Marina Puljko Kulfa, mentorica Lorene Smrekar, 7. Š 1. mjesto županijsko natjecanje kemija

Miljenka Hršak mentorica

-Patriku Halužan, 5. A, 1. mjesto županijsko natjecanje geografija, 

-Luki Hršaku, 6. C, 1. mjesto županijsko natjecanje geografija 

-Mateju Frajmanu, 7. B, 1. mjesto županijsko natjecanje geografija 

-Luki Hržica, 7. C, 1. mjesto županijsko natjecanje geografija

-Petri Žnidarić, 8. B, 1. mjesto županijsko natjecanje geografija

-Luki Horvatu, 6. A, 2. mjesto županijsko natjecanje geografija

-Petri Rafaj,8. C, 3. mjesto županijsko natjecanje geografija

-Luki Hršaku, 6. C, 2. mjesto državno natjecanje geografija)

Kristijan Leskovar, mentor Franu Greguroviću, 5. A, 1. mjesto županijsko natjecanje tehnička kultura

Dušanka Jakopović, mentorica Mateju Hršaku, 4. A, 3. mjesto županijsko natjecanje matematika

Mirjana Klobučar, mentorica Niki Haramini, 8. A, 3. mjesto županijsko natjecanje njemački jezik

Helena Hudi, mentorica Petri Žnidarić, 8. B, 2. mjesto županijsko natjecanje njemački jezik

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba