Zbog velikih europskih projekata koji se izvode na području grada

ZADUŽENJE OD 47,5 MILIJUNA KUNA: Proračun grada Zaboka narastao s 91,3 na 115 milijuna kuna

Objavljeno: 28.06.2022. zagorjeinternational

Na jučerašnjoj sjednici zabočkog Gradskog vijeća, vijećnici su većinom glasova prihvatili prvu izmjenu ovogodišnjeg Proračuna koji je s prvotno planiranih 91,3 milijuna, narastao na 115 milijuna kuna, piše Radio Stubica.  

Na ovu je promjenu najviše utjecalo kreditno zaduženje od 47,5 milijuna kuna za dovršenje projekata “Regenerator” i “BRZO”, a kako je rekao gradonačelnik Ivan Hanžek, stvarno zaduženje je 14 milijuna kuna jer je to obveza Grada u ovim europskim projektima. Uz to, tu su i viša davanja za vrtić, energente, za pripremu nogometnog terena s umjetnom travom, vatrogasce i ostalo.

Oporba je bila protiv uz obrazloženje da trenutno nije vrijeme za zaduživanje. 

Predsjednik Vijeća Dragutin Črnjević rekao je da nije sretan sa zaduživanjem, ali da se projekti moraju završiti jer kada bi stali, Grad bi morao vratiti 35 milijuna kuna. Također je Vijeće većinom glasova donijelo odluku da se ide u spomenuto dugoročno kreditno zaduženje kod HBOR-a, ali i za kratkoročno do osam milijuna kuna kojim bi se premostilo vrijeme do odluke. 

Za projekte “Regenerator” i “BRZO” prihvaćen je dodatak na ugovore, a prihvaćena je i treća izmjena Prostornog plana “Centar 3”. Isto tako, vijećnici su jednoglasno podržali projekt izgradnje područnog vrtića u Špičkovini, a za što se Grad javlja na raspisani natječaj. Planiran je kapacitet za četiri vrtićke grupe i jednu jasličku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba