Lani je sudjelovalo čak stotinjak bciklista

Ove nedjelje kreće popularna ˝Mala zlatarska biciklijada˝ – evo i novosti

Objavljeno: 28.06.2022.

U sklopu manifestacije ˝Zlatarsko ljeto˝ naredne će nedjelje kroz Zlatar i okolicu krenuti ˝Mala zlatarska biciklijada˝ namijenjena svim uzrastima. Start utrke je u 18 sati, s time da zainteresirani imaju mogućnost birati između dvije staze od kojih je jedna dužine devet kilometara, a druga 23 kilometra.

Start staze od devet kilometara je u Parku hrvatske mladeži, a zatim kreće Zagrebačkom ulicom do Kiševa, Borkovečkim putem do Hlebovog sela, kroz Borkovec, putem Varaždinske ulice, zatim kroz Sajmišnu, Kranjčevićevu, Radićevu, Martinečku, ulicu Matije Gupca preko Zagrebačke, a cilj je ponovno u Parku hrvatske mladeži.

Duža staza ima start također u Parku hrvatske mladeži, kroz Borkovec, Matinščinu, Gornju Batinu, kroz Donju Batinu, Mezgaricu, Vargov brijeg, preko Kaštela, Zagrebačke ulice i ponovno do Parka hrvatske mladeži.

Biciklijadu organizira DND grada Zlatara u suradnji sa Sportskim društvom Lastavica, Gradom Zlatarom, DVD-om grada Zlatara i podršku policijske postaje Zlatar Bistrica organizira Malu zlatarsku biciklijadu.

Kako su najavili organizatori, prijava sudionika i kotizacija u visini od 30 kuna za starije od 16 godina započinje u 17.15 sati, a same utke u 18 sati. Okrijepna stanica za kraću stazu bit će u Hlebovom selu, a za dužu stazu kod Čibija. Valja napomenuti kako će Policijska uprava krapinsko – zagorska na startu provoditi evidenciju bicikala za sudionike koji to žele, a na cilju će DND podijeliti diplome najmlađim biciklistima. Nakon proglašenja, u 20 sati započet će podjela graha i palačinki za sudionike biciklijade.

Također, biciklijada ima svoja pravila. Tako su svi sudionici biciklijade dužni da se strogo pridržavaju svih prometnih propisa i uputa organizatora. Za sve osobe mlađe od 16 godina nošenje zaštitne kacige tokom cijelog trajanja biciklijade je obavezno uz pratnju roditelja ili starije osobe, a nošenje kacige preporučuje se i ostalim sudionicima biciklijade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba