Ne znaš kamo nakon osnovne? Srednja škola Novi Marof pravi je izbor - saznaj zašto

Od mladih i stručnih nastavnika, besplatnih laptopa i udžbenika do odličnih rezultata učenika

Objavljeno: 28.06.2022. zagorjeinternational

Srednja škola Novi Marof nije samo obrazovna institucija već i zajednica ljudi koji većinu vremena provode u školskim prostorijama što ne čudi budući da škola raspolaže specijaliziranim, suvremeno opremljenim učionicama u kojima se izvodi nastava pod vodstvom mladih, stručnih i ambicioznih nastavnika.

– Anketiranjem naših učenika došli smo do spoznaje da ne posjeduju svi vlastito računalo, pa smo odlučili napraviti još korak dalje. Nakon znatnih ulaganja Ministarstva znanosti i obrazovanja u opremanje škola, nakon što je svaki odgojno-obrazovni djelatnik u našoj školi (u sklopu projekta Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme ˝Škola za život˝) preuzeo prijenosno računalo za rad, u suradnji s Gradom Novim Marofom, dogovoreno je da će Grad financirati i dodijeliti i svakom novom upisanom učeniku prijenosno računalo. Računala i dodatna oprema, zajedno s pratećom programskom podrškom, postali su dragocjeni i nezaobilazni alati u svim sferama društvenog života, stoga je i naša obaveza da svima damo jednaku šansu – govori ravnatelj SŠ Novi Marof Nikola Žganec.

Navedeno je samo jedno od prednosti upisa u ovu školu. Dodatni je benefit da se nastava održava u jednoj smjeni, uz besplatna računala besplatni su i udžbenici, organizacija nastave omogućava više vremena za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, a organizirana je i prehrana uz mogućnost toplog obroka. Također, učenici koje do škole dijeliti do pet kilometara udaljenosti ostvaruju pravo na besplatan prijevoz, dok je za učenike koji stanuju na relaciji dužoj od pet kilometara osigurano sufinanciranje troškova javnog prijevoza.

Škola pruža mogućnost besplatnih priprema za državnu maturu, korištenje besplatne WiFi mreže, primjenu novih tehnologija uz posvećenost svakom učeniku u moderniziranim i specijaliziranim učionicama. Ono što svakako diže ljestvicu vrijednosti ove srednje škole su i odlični rezultati učenika koji postižu iznimne rezultate na raznim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, kao i na državnoj maturi i ostvaruju visok postotak upisa na prvi izbor željenog fakulteta.

U okviru škole djeluje i Centar izvrsnosti za komunikaciju Varaždinske županije, a škola u četverogodišnji obrazovni program upisuje opću gimnaziju i ekonomiste, a u trogodišnji program prodavače. O smjerovima više informacija možete pronaći u nastavku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba