AKTUALAC: U tijeku je sjednica Županijske skupštine

Vincelj dao simboličan dar Kolaru kako bi ga podsjetio na obećanja dana Petrovčanima

Objavljeno: 27.06.2022.

Kraj lipnja znači još jednu sjednicu Županijske skupštine u Zagorju. Sjednica je započela aktualnim satom na kojem je nezavisni vijećnik Romeo Vincelj postavio pitanje o sportskoj dvorani u Petrovskom i simboličnim poklonom župana želio podsjetiti na obećanja dana Petrovčanima.

– U pravilu ne volim reciklirati svoja pitanja koja sam već ovdje postavljao, ali ovog puta moram napraviti iznimku i ponoviti svoje pitanje iz prosinca prošle godine. Radi se naravno o pitanju vezano uz početak radova na sportskoj dvorani u Petrovskom – rekao je Vincelj na početku.

– Župan Željko Kolar mi je tada odgovorio da su na tu temu održani sastanci s načelnikom Petrovskog Stjepanom Krklecom te Školskim odborom što i mogu potvrditi jer sam uspio pročitati zapisnik s jednog takvog sastanka u siječnju ove godine. Dakle, odgovor je glasio: ˝Načelnik je tu tražio jedan ‘time out’ jer se sprema jedan natječaj iz kojeg se dvorana može financirati u iznosu od 85 posto. Mi smo to prihvatili, još ćemo malo pričekati, ali smo u svakom trenutku spremni raspisati natječaj za izvođenje radova. Ako nikako drugačije, dvoranu ćemo financirati sami, u suradnji s Općinom, te očekujemo početak radova u ožujku ili travnju 2022. godine˝. Sad smo na pragu mjeseca srpnja, nikakvi radovi još nisu krenuli, pa ovim putem od župana tražim dodatna objašnjenja, odnosno novi termin kada bismo napokon mogli ugledati bagere na Petrovskom. Do tada, bit ću slobodan županu simbolično pokloniti jedan mali bager, tek toliko da ga podsjeti na niz obećanja danih Petrovčankama i Petrovčanima – rekao je Vincelj.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar prihvatio je igračku kazavši kako će je pokloniti jednom od vrtića. Nakon toga, uslijedio je odgovor i pojašnjenje kako radovi nisu krenuli jer je Općina Petrovsko od potpisanog sporazuma o zajedničkom ulaganju za Županijom, odustala. Kako je pojasnio, do tog je došlo zbog informacije s nacionalne razine, a radi se o natječaju koji će biti raspisan. Radi se o ˝Oporavku i otpornosti˝ preko kojeg bi se moglo dobiti do 85 posto sredstava za troškove.

– No, natječaj još nije raspisan – kratak je bio Kolar dodajući da je Županija i dalje spremna krenuti s općinom u izgradnju, ali smatra da će općina teško promijeniti svoje mišljenje. Dodao je da je Županija sama spremna na natječaj prijaviti 14 projekta.


– Ako slučajno dvorana Petrovsko ne prođe na natječaju mi smo spremni osigurati samostalno sredstva za izgradnju jer smo to obećali da ćemo napraviti – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba