Tijekom vikenda na zagorskim cestama pet prometnih nesreća, u Đurmancu i Podgorju Bistričkom gorjeli automobili

U sudaru u Lugu Orehovičkom jedan vozač imao 1,35 promila, drugi pobjegao, u Stubakima teže ozlijeđena pješakinja zbog nepropisne vožnje unatrag

Objavljeno: 27.06.2022. AB

Na prometnicama koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska, tijekom vikenda je zabilježeno pet prometnih nesreća.

Tri su bile s materijalnom štetom te su se dogodile u Konjščini, uslijed nepropisne vožnje unatrag, u Lepajcima zbog nekretanja vozilom uz desni rub kolnika te u Lugu Orehovičkom zbog nepropisnog mimoilaženja, a u toj nesreći je vozač je upravljao vozilom s 1,35 promila alkohola u organizmu, dok se drugi udaljio s mjesta nesreće. Inače su se sudarili s retrovizorima.

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Svetom Križu Začretju zbog nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede, dok je u nesreći do koje je došlo u Stubičkim Toplicama uslijed nepropisne vožnje unatrag jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. 

Do te nesreće je došlo je 53-godišnjakinja, upravljajući osobnim automobilom unatrag, nije provjerila ugrožava li ostale sudionike u prometu, uslijed čega je stražnjim dijelom osobnog vozila udarila u 88-godišnju pješakinju koja je pala na kolnik. Nesretnoj pješakinji u Općoj bolnici Zabok utvrđene su teške tjelesne ozljede.

Zabilježena su i dva požara na prometnim sredstvima, do kojih je došlo u Đurmancu i Podgorju Bistričkom.

U Đurmancu je tako do požara došlo uslijed tehničkog kvara, odnosno pregrijavanja ventilatora. U požaru je izgorio prednji dio motora osobnog vozila, a poklopac motora je nagorio. Nema ozlijeđenih osoba, a vlasnici (43) je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Krapina i DVD-a Đurmanec.

U nedjelju pak je u Podgorju Bistričkom došlo je do požara osobnog vozila u vožnji kojim je upravljao vozač, koji je napustio auto prije dolaska žurnih službi. Do požara je došlo uslijed kvara u predjelu motora te su u požaru izgorjeli plastični dijelovi motora. Nema ozlijeđenih osoba, nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Požar su ugasili pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe, ispostave Marija Bistrica. Vozilo inače pripada 38-godišnjoj hrvatskoj državljanki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba