Pravdala se da je to učinila da prehrani djecu, no kako joj to nije bilo prvi put, sud nije imao milosti

Trudnica, majka već troje djece, u Zagrebu ukrala 48 čokolada – osuđena na 10 mjeseci zatvora, no radit će za opće dobro

Objavljeno: 27.06.2022. zagorjeinternational

Zagrepčanka (30) osuđena je na 10 mjeseci zatvora koji će joj se zamijeniti radom za opće dobro nakon što je u Kauflandu ukrala 48 Milka čokolada, javlja Index.

Sve se dogodilo u srpnju prošle godine, a 30-godišnjakinja je priznala krivnju te je u svibnju donesena presuda.

– Dana 5. srpnja 2021. oko 19.15 sati u Zagrebu, Branimirova 119, u trgovini “Kaufland” u nakani nepripadnog stjecanja tuđih predmeta sa polica uzela i za sebe nepripadno zadržala 48 čokolada Milka Alpine Milk 270 g, sveukupne vrijednosti 1.137,12 kuna, koje je pospremila u dječju torbu koja se nalazila obješena na ručkama dječjih kolica, nakon čega je prošla blagajnu ne plativši ove čokolade – stoji u obrazloženju presude.

Optužena se branila, rekavši kako je čokolade ukrala da bi prehranila troje djece. U to vrijeme je bila trudna s četvrtim djetetom. Rekla je da nema nikakvih primanja te da joj je žao i da više neće krasti.

U presudi stoji kako je sud u obzir uzeo i otegotne okolnosti, a to su tri presude zbog istog kaznenog djela kao i dosadašnja prekršajna osuđivanost.

– Sud je uzeo je u obzir i manju količinu oduzete robe (1.137,12 kuna) te pobude iz kojih je kazneno djelo počinjeno, odnosno da je okrivljenica u vrijeme počinjenja kaznenog djela bila nezaposlena i bez prihoda te na taj način pribavljala sredstva za život, odnosno prehranila svoju djece što je ne
opravdava u počinjenju djela, ali se uzima u obzir prilikom odluke o kazni – piše u presudi.

Ipak, dodaju da ona kontinuirano krade pa je odlučeno da bude kažnjena zatvorom, odnosno radom za opće dobro jer dosadašnje uvjetne osude nisu utjecale na promjenu ponašanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba