ALARMANTNO STANJE U MAČU: Lokalni vodovodi Šrajbeki i Vojnovec ponovno bez vode

NAČELNICA MIKULEC: Pitajte susjeda zašto mu je trava zelenija?! Slijede kažnjavanja za zalijevanje okućnica, plastenika, pranje automobila, punjenje bazena…

Objavljeno: 27.06.2022.

Iako je, 8. lipnja od strane općine Mače upućena obavijest o noćnoj redukcija vode na lokalnom vodovodu i zatvaranja bazena u 22 sata i otvaranja u 6 sati ujutro. Danas su lokalni vodovodi Šrajbeki i Vojnovec ponovno su bez vode.

Podsjetimo na Facebook objavu načelnice općine Mače Mladenka Mikulec s početka lipnja:

– Sušno razdoblje, mogući kvar i pretjerana potrošnja dovele su do nestanka vode. Na žalost, došlo je do trenutka kada je potrebno povremeno zatvarati vodu na lokalnom vodovodu kako bi se obnovila zaliha vode u vodospremima. Naselja na višim kotama već nekoliko dana nemaju vode. Molimo vas za razumijevanje i racionalno raspolaganje vodom! Ako primijetite kvar, zalijevanje vrtova ili punjenje kućnih bazena, javite na brojeve telefona 0993962141 ili 0912049251, u bilo koje doba kako bismo mogli reagirati.

Nakon deset dana, načelnica se zapitala:

– Deseti je dan obilaženja vodosprema, cjevovoda, sanacije kvara… Najviše od svega bilo je upitnika iznad glave. Dotok je svih dana dobar. Večeras je otvorena voda, odzračen cjevovod, bazene smo zatekli potpuno pune sa pretokom tokom dana. Vode ima dovoljno za sve – a sad je pitanje gdje odlazi?? U 24 sata tristotinjak ‘službenih’ kućanstava ovom računicom potroši pet bazena vode. Oko 400 kubika? Stvarno?? Ako je ponovno nestane onda treba susjeda zapitati zašto mu je trava zelenija.

Danas, kada su bazeni ponovno prazni, Mikulec je ponovno uputila apel, kazavši:

– Bazeni su prazni, pritok je oslabio. Raspolažite racionalno! Situacija je uistinu alarmantna. Primorani smo poduzimati ozbiljnije poteze. Krenuti će svakodnevne redukcije. Slijedi također obilazak terena i kažnjavanje za zalijevanje okućnica, plastenika, pranje automobila, punjenje bazena i sličnih aktivnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba