S početkom srpnja započinje i kulturno ljeto TZ-a ˝Biser zagorja˝

NE PROPUSTITE: Spremaju se odlične radionice, muzičke poslastice, predstave, ali i modna revija koju će nositi uspješne žena Zagorja

Objavljeno: 26.06.2022. zagorjeinternational

Turistička zajednica ˝Biser Zagorja˝ ove je godine krenula u organizaciju i objedinjavanje sadržaja i ponude područja Tuhlja, Klanjca i Trgovišća na kulturnoj sferi. Pored aktivnog rada i sadržaja subjekata koji djeluju na području kulture poput Kuće Klajn, Galerije Antuna Augustinčića, Kulturnog centra Klanjec ili Etno udruge ˝Kolovrat˝ koja radi na očuvanju tradicije, TZP Tuhlja, Klanjca i Trgovišća, ove godine organizira brojna događanja kako za goste tako i za domaće stanovništvo.

– Krenuli smo sa foto radionicom ˝Svijet u bojama˝ u Velikom Trgovišću, tijekom srpnja će ista biti organizirana u Tuhlju, a tijekom rujna i u Klanjcu, a sve će rezultirati izložbom najboljih radova. Kuća Klajn organizira cirkuske i filmske radionice, predstave za djecu i koncerte; Kulturni centar pjesničke večeri uz predstavljanje knjiga, Galerija Augustinčić – izložbe… Tijekom cijelog mjeseca utorkom i subotom, na terasi Terra Lounge bara u Termama Tuhelj posjetitelji će moći kušati lokalne proizvode OPG-ova i razgledati proizvode kućne radinosti sa našeg područja. Tako se tu mogu pored tradicionalnih proizvoda poput lavande, bućinog ulja, voćnih rakija i drugo, naći i proizvodi od jestivih ruža, razne prerađevine od lješnjaka, tekstilni ukrasni predmeti, suveniri – najavljuju iz TZ ˝Biser Zagorja˝.

Od večernjih događanja ističemo muzičku poslasticu posvećenu domoljublju i etno zvuku, u petak 1. srpnja u atriju hotela Well u Tuheljskim Toplicama ˝Zagorje domovini˝ uz nastup proslavljenog Đani Stipaničeva, Zagrebačkog Tamburaškog kvarteta, zagorske dive Josipe Lončar, a tu su i Tamburaški ansambl Prijatelji pod ravnanjem Siniše Leopolda i Mješoviti pjevački zbor Ivan Kukuljević Sakcinski.

Zatim nam na istoj lokaciji u srijedu 6. srpnja u Tuheljskim Toplicama u goste dolazi osebujan hrvatski ansambli specijaliziran za povijesno obaviještenu interpretacijsku glazbu baroknog razdoblja na originalnim glazbalima i njihovim replikama – Hrvatski barokni ansambl, pod ravnanjem renomirane violinistice Laure Vadjon. U pripremi je program Seicenta iz 17. stoljeća s puno virtuoznih kompozicija za violine, viola da gambu, flaute, čembalo, uz dolazak i odlične mlade sopranistice Nikoline Hrkać.

9. srpnja u Velikom Trgovišću organizira se Dan sporta i zabave, uz biciklijadu i edukativni obilazak područja Velikog Trgovišća, predstavu za djecu u izvođenju Teatra 002 ˝Što ću biti kad odrastem˝ te revijalnu utakmicu ženskog NK Pregrada s NK Zagorec VT.

17. 7. na terasi Dvorca Mihanović za sve ljubitelje mode i dizajna – revija hrvatskih dizajnera pod nazivom ˝Žena, majka…Zagorka˝ u organizaciji vlasnice Modne trgovine hrvatskih dizajnera ˝Feshion & Art˝ iz Sv. Križa Začretja Dubravke Jelenčić. Terasom Dvorca prošetat će 15-ak uspješnih žena Zagorja – načelnica, gradonačelnica, direktorica, žena koje ostavljaju trag u današnjem životu Zagorja!

21. srpnja se pridružite, na terasi Dvorca Mihanović, pjesničkoj večeri sa performansom ˝Ritam misli˝, uz recitacije varaždinske pjesnikinje Ljubice Ribič i Milana Novaka te nastupa Mateje Bobek i Mojce Jenić.

– Za kraj kao uvod u ˝Summer fest Tuhelj, pripremili smo druženje uz smijeh i zabavu… … 23.srpnja, subota, u suradnji s Kućom Klajn iz Klanjca i umjetnicom Nikolinom Majdak u prostoru Terma Tuhelj zabavite se i nasmijte uz cirkusku radionicu i predstavu ˝Niske pobude i visoke pete˝ – najavljuju iz TZ ˝Biser Zagorja˝.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba