SLIKA MEĐIMURSKOG OBRAZOVANJA: Učenici osnovnih i srednjih škola primili najveće i najprestižnije učeničko priznanje

POSAVEC: Oskar znanja je nešto najvrednije i najvažnije što se događa u državi kada govorimo o vrednovanju znanja

Objavljeno: 24.06.2022. zagorjeinternational

Državni prvaci iz njemačkog jezika Vinko Turk i Saša Cmrečnjak, informatičari Jakov Marodi i Ivano Lukačević, matematički prvak Danijel Pilaj, državna prvakinja iz natjecanja LIK 3B Kristina Pergar te osvajačica srebrne i brončane olimpijske medalje Ema Novak učenici su međimurskih osnovnih i srednjih škola koji su za svoje uspjehe primili najveće i najprestižnije učeničko priznanje – Oskar znanja. Čestitke i pohvale na ostvarenim rezultatima učenicima i njihovim mentorima uputili su župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Blaženka Novak.

Priznanje i nagrada

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i ove su godine državnim i međunarodnim prvacima dodijelili Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima.

– Naši oskarovci najbolji su od najboljih u Hrvatskoj i oni su ti koji pokazuju sliku međimurskog obrazovanja. Zaista se možemo ponositi svim našim školama, profesorima i učenicima koji dokazuju da smo županija znanja – kazao je župan Posavec dok je pročelnica Novak svim učenicima poručila:

– U životu ćete se sigurno naći u situacijama u kojima ćete uložiti puno truda i ne uspjeti, ali nikad nemojte odustati. Uspjeh je borba sa samim sobom.

Svojim uspjesima i rezultatima na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu Oskar znanja osvojilo je 353 učenika, a za pobjedu na međunarodnim natjecanjima Oskarom znanja nagrađeno je 40 učenika. Priznanja su uručena i njihovim učiteljima i nastavnicima mentorima, koji su ih pripremali, pratili i motivirali za natjecanja.

Dobitnici

U Međimursku županiju ove je godine stiglo osam Oskara znanja, a njih su primili: učenik III. osnovne škole Čakovec Vinko Turk koji je osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika za 8. razrede uz mentorstvo profesora Nikole Pongraca, učenik Osnovne škole Nedelišće Jakov Marodi koji je državni prvak iz informatike za 5. razrede iz područja Primjena algoritama, a njegovi mentori su Maja Barbić i Dejan Drabić. Državni prvak iz informatike je i učenik II. osnovne škole Čakovec Ivano Lukačević koji je osvojio prvo mjesto u području Primjena algoritama za učenike 6. razreda uz mentore Gordana Bartolić i Dejana Drabića. Učenica Osnovne škole Belica Saša Cmrečnjak osvojila je prvo mjesto na državnom natjecanju iz njemačkog jezika za 8. razrede, a njena mentorica je profesorica Marijana Marčec.

Danijel Pilaj, učenik Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec uz mentoricu Tamaru Srnec osvojio je prvo mjesto na državnom natjecanju iz matematike za 2. razrede srednje škole, a učenica Graditeljske škole Čakovec Kristina Pergar osvojila je prvo mjesto na natjecanju LIK 3B Graditeljska škola Čakovec uz mentorstvo Krešimira Hlebeca. Ema Novak, učenica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec osvojila je brončanu medalju na 18. Međunarodnoj olimpijadi mladih prirodoslovaca IJSO 2021 koja je održana krajem prošle godine u organizaciji Ujedinjenih Arapskih Emirata, a osvojila je i srebro na Europskoj prirodoslovnoj olimpijadi u Češkoj. Za spomenute rezultate osvojila je čak dva Oskara znanja uz mentora Krešimira Trojka.

– Oskar znanja je nešto najvrednije i najvažnije što se događa u državi kada govorimo o vrednovanju znanja, a nadam se da će ova nagrada drugima poslužiti kao motivacija da pokažu svoj potencijal – poručio je župan Posavec i dodao kako Međimurska županija pruža kvalitetne uvjete u obrazovanju te da su u pripremi projekti vrijedni oko 300 milijuna kuna za daljnju dogradnju i adaptaciju škola. Prijemu učenika i mentora nazočili su i ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Sandra Breka Ovčar, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec i ravnatelj Osnovne škole Belica Antun Žulić. Oskar znanja, najprestižnije priznanje učenicima u Hrvatskoj za njihove uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima, ove je godine dodijeljen 18. puta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba