Iz policijske bilježnice:

Predao pet ručnih bombi i jednu cijev za automatsku strojnicu

Objavljeno: 23.06.2022. zagorjeinternational

Kako izvještava Policijska uprava krapinsko – zagorska, u utorak je jedna osoba u sklopu akcije ˝Manje oružja, manje tragedija˝ policijskim službenicima dragovoljno predala pet ručnih bombi i jednu cijev za automatsku strojnicu.

– Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije ˝Manje oružja – manje tragedija˝, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti – kažu iz zagorske PU.

Također, pozivaju i apeliraju na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju, da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Zaštitite sebe i bližnje, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba