Dječji dan u sklopu proslave Dana Općine Jesenje protekao u znaku smijeha, igre i mnogo dobre zabave djece i njihovih obitelji

NAČELNIK CVRTILA: Postoji inicijativa da iduće godine osnujemo vlastito Društvo naša djeca 

Objavljeno: 23.06.2022. zagorjeinternational

Općina Jesenje svoj dan obilježava 24. lipnja, a u sklopu proslave Dana Općine i župe Jesenje te blagdana svetoga Ivana Krstitelja za sve je mještane priređen šarolik program koji je već u punom zamahu.

Sedam dana programa

Cijeli program traje ukupno sedam dana, a započeo je prošlog vikenda već tradicionalnim natjecanjem u streljaštvu u kategoriji ‘trap’ kod Lovačkog doma čime je i službeno otvoreno obilježavanje Dana Općine. Aktivnosti u sklopu proslave nastavljene su u srijedu Dječjim danom koji su mještani objeručke prihvatili. Tako su prostor ispred Doma kulture Gornje Jesenje popunili mališani koji su se rastrčali po napuhancima i raznim radionicama, a ponosno su ih pratili roditelji, bake i djedovi.

Načelnik Općine Jesenje Dario Cvrtila opisao je kako su za svoje najmlađe sumještane pripremili čitav niz kreativnih radionica poput bojanja, izrade nakita, izrade slika na platnu u salvetnoj tehnici te omiljena ‘slime’ radionica gdje se djeca zabavljaju pjenom za brijanje, ljepilom, šljokicama i jestivim bojama i u tome uživaju, a na dječjem meniju, u pauzi od igre, našla se pizza, sokovi i grickalice.

Program Dječjeg dana trajao je do večernjih sati pa su se tijekom popodneva uz radionice i ludovanje na napuhancima mališani mogli okušati u sportskim natjecanjima, nastupile su i male mažoretkinje KUD-a Zagorec Radoboj, a večer je završena kino projekcijom sinkroniziranog filma ˝Ringe raja˝ i puštanjem lampiona.

Cvrtila ističe kako se posebna briga vodila o sigurnosti te se lokacija za održavanje Dječjeg dana pomno birala kako sigurnost djece ne bi bila narušena, a prostor ispred Doma kulture pokazao se idealnim rješenjem jer su tamo od prometa zaštićeni sa svih strana.

Suorganizatori

– Uz organizatora Općinu Jesenje tu je i Udruga distrofičara Krapina, naš AKUD Žensko kazalište Gornje Jesenje koje se uvijek odaziva na ovakve akcije, a tu nam je i Društvo naša djeca Radoboj koje nam također pomaže u ovom projektu. Postoji inicijativa da iduće godine osnujemo vlastito Društvo naša djeca Jesenje koja je stigla od samih roditelja koji će biti okupljeni oko te inicijative i koji su predložili da ponovno oživimo Dječji dan – opisao je načelnik Cvrtila dodavši kako je velik odaziv dokaz da su mještani željni druženja nakon korone, a želja mu je da to postane i tradicija.

Inicijatorica ove manifestacije Maja Bukvić željela je da se organizira manifestacija posvećena najmlađima što je načelnik rado podržao.

– Kako u Općini ne postoji udruga koja bi se bavila djecom i mladima, preuzela sam inicijativu za pokretanje organizacije i uz potporu načelnika, predsjednice Udruge distrofičara Krapina i volontera iz ostalih udruga krenula u osmišljavanje programa. Nastojali smo uvrstiti raznolike sadržaje kako bi djeca bila što zadovoljnija i pronašla zanimljive sadržaje za sebe – kazala je Bukvić i zahvalila Općini Jesenje na pokroviteljstvu te svim donatorima na hvalevrijednim donacijama kojima su omogućili da se organizira takvo druženje za djecu nakon 2 godine.

– Ovaj Dječji dan koji je bio ispunjen veseljem, te broj djece koji se odazvao i zadržao do kasnih sati pokazuje potrebu za osnivanjem DND–a u Jesenju koji bi osiguravao više ovakvih ili sličnih događaja kroz cijelu godinu, te osiguravao djeci kvalitetno provođenje vremena i to nam je cilj u skoroj budućnosti – dodala je Bukvić.

Najava

Program se nastavlja u četvrtak, 23. lipnja kada je predviđen Ivanjski krijes u Gornjem Jesenju, na lokaciji Kostanjek, dok će se u 21 sat održati sveta misa u Župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja.

U petak, 24. lipnja u Vinoteci u Gornjem Jesenju bit će Dani otvorenog podruma od 11 sati, a u istom terminu položit će se i vijenci na groblju. Potom će uslijediti svečana sjednica Općinskog Vijeća Općine Jesenje u Domu kulture u 12 sati, dok je popodnevni termin rezerviran za malonogometni turnir U-19 na igralištu Gornje Jesenje u 18 sati.

U subotu, 25. lipnja u Vatrogasnom domu s početkom u 16. 30 sati održat će se smotra i svečani mimohod DVD Gornje Jesenje i gostiju, a u 17 sati svečana sjednica DVD Gornje Jesenje povodom 70. obljetnice u Sportskoj dvorana OŠ Gornje Jesenje. U 19:30 sati na igralištu će nastupiti mažoretkinje KUD-a Zagorec Radoboj, a nakon njih u 20 sati odigrat će se Memorijalni turnir “Za Lijepoga”.

Posljednji dan proslave, u nedjelju, 26. lipnja počinje svetom misom u Župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u 11 sati, a poslije mise, u podne kreće druženje za mještane i goste u Dom kulturu i Vinoteci. Slavlje će završiti dramskom večeri u Domu kulture u 17 sati i košarkaškim turnirom u 18 sati u dvorani OŠ Gornje Jesenje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba