U Krapini održano prvo izdanje “Kajbumščak traila“

“Sve je bilo na visokom nivou –  napokon u Zagorju imamo jednu tešku stazu za koju se baš treba pomučiti da je pretrčiš“

Objavljeno: 22.06.2022. zagorjeinternational

Danas je, u organizaciji Trkačkog kluba “Maraton“ Krapina, u Krapini održano prvo izdanje “Kajbumščak traila“.

Detalje traila otkrio je član kluba Ante Radak koji je istaknuo da je sudjelovalo ukupno preko 250 natjecatelja koji su trčali na tri staze – “Dedek Kajbumščak“ koja je bila dugačka 26 kilometara, “Šumski Gujdek“ 17 kilometara i “Mali Krap“ devet kilometara.

– Bilo je užasno vruće danas, tako da čestitke svim natjecateljima koji su se odvažili doći danas na start, trčali i završili ovu mogao bih reći dosta tešku utrku. Imali smo jednu manju intervenciju HGSS-a, jednu su curu uspješno ispratili sa Strahinjčice, a ostalo je sve prošlo u najboljem redu – kazao je Radak.

Pobjednik najveće i najzahtjevnije utrke “Dedek Kajbumščak“ Nikola Špoljar (Army runng team/AK Zabok) istaknuo je da je dojam nakon utrke odličan, dodavši da je i prošle godine pretrčao Kajbumščakov put, no ove je godine dodan jedan uspon, pa ističe da je staza, teška.

Dobra organizacija

– Napokon da imamo u Zagorju jednu tešku stazu koju se baš treba pomučiti da je pretrčiš. Neandertalci koji su nas ohrabrivali na startu, po meni tip – top.  Organizacija je super. Sve je bilo na visokom nivou – kazao je Špoljar, dodajući da je rezultatom zadovoljan jer je ostvario svoj cilj koji je bio pretrčati stazu za manje od tri sata.  

Organizacijom i svojim rezultatom zadovoljna je i pobjednica utrke “Dedek Kajbumščak“ Helena Gleđa koja inače trči za Atletski klub Dubrovnik.

– Utrka je bila zahtjevna. Vrijeme je bilo poprilično vruće, no to su uvjeti u ovo doba, tako da sam bila spremna na to. Zadovoljna sam rezultatom. Organizacija je odlična i vidimo se dogodine. Super je sve osmišljeno. Staza je bila dobro označena. Jurim, pa znam biti malo dekoncentrirana, pa ‘fulam’  ako nije dobro označeno. Stvarno pohvala organizatorima i Gradu Krapini za ovako jedan sportski događaj. Okrjepa je bila dobra – rekla je Gleđa.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović rekao je da mu je drago što su se u Krapinu, na Hušnjakovo, nakon dvije post – covid godine, vratila događanja koja su sva bila jako dobro posjećena, iznad svih očekivanja, pa uputio čestitke članovima trkačkog kluba, na dobroj organizaciji traila.

Dobra atmosfera

– Nakon što je ekipa iz Trkačkog kluba Maraton organizirala festivalsku utrku i utrku za Dan grada, drago mi je da je sad i u “Noći pračovjeka“ organiziran ovaj trail. Vidimo da je dobra pozitivna atmosfera, da se okupilo puno trkača, ali i svih drugih posjetitelja. Grad i Turistička zajednica su tu da pruže potporu, koju smo i dali, a naravno da ćemo takve manifestacije podržavati i u vremenima koja su ispred nas – istaknuo je Gregurović, dodavši da je lokacija na kojoj je održana “Noć pračovjeka“ lijep ambijent u zelenilu za organizaciju takvih manifestacija.

– Nakon što je prije nekoliko godina izmješten cestovni prijelaz prema Hušnjakovom, ovdje smo dobili jednu predivnu pješačku zonu prema Hušnjakovom, bez automobila gdje se mogu organizirati predivni događaji .Imali smo roštiljadu, a sada utrku. Mislim da je ovo fantastičan ambijent za tako nešto – rekao je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba